Nyhet

Parrot Disco flyr både raskt og lenge

Den vingeformede dronen skiller seg godt ut fra røkla.

Mange kameradronemodeller er relativt like når det gjelder utseende, egenskaper og flytid, men i forbindelse med CES-messen har droneprodusenten Parrot nå dratt en ganske spenstig, ny modell opp av hatten. Det kan man lese på selskapets egen blogg.

Den nye dronen heter «DISCO» og skilter blant annet med den spesielle egenskapen at den har et «vingeformet» design, der de fleste andre droner som kjent opererer med armer med propeller.

Flyr raskt og lenge

Dette designet, sammen med det faktum at dronen skal holde svært lav vekt, skal gjøre den ekstra kvikk, uten at det er helt klart akkurat hvor rask den er. Det er ennå kun en prototype, og derfor er de tekniske spesifikasjonene er noe sparsomme.

DISCO farer gjennom luften raskere enn andre droner.

Ikke minst skal dronen også ha vesentlig lenger flytid enn gjennomsnittet. Ifølge Parrot kan den holde seg i luften i hele 45 minutter, der andre kameradroner ofte har en flytid på maksimalt 20-30-minutter.

Dronen benytter en åtte tommer stor propell på baksiden, og i nesen sitter det et kamera som filmer i full 1080p-oppløsning. Kameraet benytter den samme digitale stabiliseringsløsningen som man finner i Parrots Bebop-modeller.

Enkel i bruk

DISCO skal ellers være svært enkel i bruk. Vingene tas av når man frakter dronen med seg, og når man skal bruke den er det bare å sette vingene på og «kaste» den opp i luften. Den styres med selskapets egen Skycontroller, som er en stor kontrollenhet med to tommelstikker på hver side og plass til nettbrett eller smarttelefon i midten.

Av funksjoner byr dronen blant annet på en autopilot-funksjon og noe som heter «Loiter», som innebærer at dronen når som helst kan beordres til å kretse rundt et bestemt punkt. DISCO skal bli tilgjengelig senere i år, men både pris og lansering er ennå ikke klart.

I videoen under kan du se dronen i aksjon.

Her er en annen snodig maskin: På CES stiftet vi bekjentskap med en robotprojektor »

Les også
Slik ser Amazons nye leveringsdrone ut
Les også
Denne lette kameradronen med Oculus Rift-støtte har nå blitt bedre
Les også
Mann skjøt ned drone med hagle - får ingen straff
annonse