Til hovedinnhold

Nå kan du bruke «Messenger» selv om du ikke har en Facebook-konto

Facebook åpner opp for kritikerne.

Facebook
Anders Brattensborg Smedsrud

Det skapte stor furore da Facebook for omtrent ett år siden valgte å splitte ut chatte-funksjonen fra moderappen til en helt egen Messenger-app. Nå gir dette mulighet for uante, men sannsynligvis langt mer ønskede funksjoner.

Slipper inn «Ikke-Facebookere»

Facebook har nemlig bestemt seg for at også de som ikke kan utstå selskapet, og til nå har nektet å opprette en egen Facebook-konto, også skal få snakke med vennene sine gjennom den svært populære Messenger-appen deres hvor flesteparten av deres bekjente tilbringer mye tid.

Du må gi fra deg navn og telefonnummer for å slippe inn på Messenger, men ingen kontakter, heldigivs.

Facebook har allerede oppdatert Messenger-appen sin, men inntil videre er det bare amerikanere, canadiere og folk fra utvalgte land i Sør-Amerika som kan velge å opprette en Messenger-konto uten å gå veien om Facebook-registreringen.

Ifølge Facebook skal likevel resten av verden følge like etter, så snart kan også nordmenn med lite tillit til Facebook bli å finne på snakketjenesten. Noen personopplysninger må de likevel oppgi for å slippe inn, slik som hele navnet og telefonnummeret sitt.

Nekt dem kontaktene dine

Når den oppdaterte Messenger-appen kommer til Norge skal det bare være å velge «Ikke på Facebook?»-knappen for å komme i gang. Du vil først bli bedt om å laste opp kontaktlisten din til Facebooks servere for å finne kontakter der som du kan snakke med på tjenesten, men før du snur i døra skal du også vite at du kan ignorere denne forespørselen og heller søke opp kontakter på egenhånd – uten å gi Facebook tilgang til hele nettverket ditt i prosessen.

Facebook har over 700 millioner aktive brukere, men for å ta opp konkurransen mot andre kommunikasjonskanaler, som for eksempel SMS, er det viktig at brukerne opplever at «alle» kan nåes gjennom tjenesten. Dette er nok en del av grunnen til at selskapet nå åpner døren på vidt gap selv for Facebook-skeptikere som enten har vært medlem og slettet kontoen sin eller de som aldri har villet bli med tidligere.

Som Messenger-sjef David Marcus forteller om tjenesten til Tech Crunch:

– Det gir en langt bedre opplevelse når du vet at du kan nå alle vennene dine der.

Og med en fot i døra, med Messenger, skal Facebook etter hvert få flere til å ta det fulle steget og opprette en Facebook-profil.

Facebook avholder hvert år en egen konferanse, F8:
Fikk du med deg alle de kommende nyhetene de presenterte? »

(Kilder: Facebook via Tech Crunch)

annonse