Nyhet

I Windows 10 kan du slippe å huske WiFi-passord

Gjør det kjempelett å dele passord med venner.

Har du en mobil som kjører Windows Phone 8.1, kjenner du kanskje til tjenesten som kalles WiFi Sense. Den lar deg koble på åpne trådløse nett automatisk, men gir deg også tilgang til passordbeskyttede nett som kontaktene din er villig til å dele.

Nå skriver Mashable at WiFi Sense blir å finne i nye Windows 10, som kommer på sensommeren.

Del nettet med venner fra Facebook, Outlook og Skype

Hensikten med WiFi Sense er at du skal slippe å bruke datatrafikk via mobilnettet når du er på besøk hos folk du kjenner. Og visa versa. Isteden kan man altså koble seg automatisk på det trådløse nettet, selv uten å taste inn passord.

Det fungerer slik:

  • Så fort du har koblet deg til et trådløst nett med Windows 10-enheten din, vil Microsoft huske nettet ditt som et WiFi Sense-nettverk. Dette skjer automatisk, og du er nødt til å bytte navn på nettverket ditt for å forhindre at dette skjer.
  • Hvis du vil, kan du tillate at en bestemt gruppe venner får tilgang til dette trådløse nettet.
  • Du kan velge kontaktene du har på Facebook, Outlook eller Skype, men ikke velge nøyaktig hvilke venner du vil gi tilgang. Alle eller ingen.
  • Når en av disse vennene kommer på besøk med sin Windows 10-enhet, vil de automatisk få Internett-tilgang via ditt trådløse nett.
  • Vennen får ikke se hva selve passordet er, og tilgangen gjelder kun Internett-tilgang – ikke oppkobling mot din PC eller mobil.

En mulig ulempe er at du foreløpig ikke kan velge ut nøyaktig de vennene du vil at skal få tilgang til ditt trådløse nett, ifølge DailyDot. Du kan for eksempel ikke bare velge bare 4-5 Facebook-venner, men snarere hele vennelisten. Selv om sjansen for at en litt perifér Facebook-venn skal snylte på akkurat din WiFi ikke nødvendigvis er så stor, er det ikke sikkert alle liker tanken.

Microsoft utsetter Windows 10
Slippes bare til spesielt utvalgte den 29. juli »

(Kilder: Mashable, DailyDot, Windowsphone.com)

annonse