Til hovedinnhold

Windows 10-datoen er avslørt

Microsofts neste operativsystem er rett rundt hjørnet.

Det har tatt sin tid, men nå har Microsoft røpet lanseringsdatoen for Windows 10. Den er ikke 10. juli, som rapporter denne helgen ville ha det til, men 29. juli.

Operativsystemet vil bli tilgjengelig som en gratis oppdatering for alle som har Windows 7 eller Windows 8. Dette inkluderer de med piratkopierte utgaver, men de vil ikke få en fullverdig Windows 10-versjon.

For å reservere Windows 10 klikker du Windows-ikonet som har dukket opp nede i høyre hjørne på oppgavelinjen. Trykk på den for å få opp et vindu der du kan reservere din Windows 10-nedlasting.

Denne knappen skal ha dukket opp i oppgavelinjen din. Hvis ikke, kommer den nok snart.

Her er det bare å trykke «Reserver en gratis oppgradering». Når oppgraderingen er klar for å installeres blir du så varslet om hva du må gjøre.

Nedlastingen skal være på cirka 3 GB.

Mange forbedringer

Microsoft mener at Windows 10 blir raskere og sikrere enn noensinne, og vil i tillegg kjøre på et svært bredt spekter av systemer.

Si farvel til Internet Exploder, og hei til Edge.

Ikke bare skal Windows 10 kunne brukes på PC-er og mobiltelefoner, men på spillkonsollen Xbox One og til og med smarte apparater i stua di.

I tillegg vil operativsystemet støtte Microsofts futuristiske HoloLens-system.

Men versjonen som lanseres 29. juli blir kun tilgjengelig på PC-er og nettbrett.

Nye funksjoner inkluderer en helt ny nettleser ved navn Edge, integrering av taleassistenten Cortana, forhåndsinstallert Microsoft Office og mye mer.

Slik ser Windows 10 ut i stua di.

Microsoft frister også med en ny og revolusjonerende greie som de kaller en «Start-meny».

Vil oppdatere systemet etter lansering

Utviklingen av Windows 10 vil naturligvis ikke stanse i sommer. Selskapet planlegger nemlig å fortsette å lansere regelmessige gratisoppdateringer for systemet.

For eksempel vil ikke nettleseren Edges støtte for utvidelser være til stede ved lansering, men kommer senere.

I tillegg er det allerede klart at operativsystemet får omfattende oppdateringer i 2016. Disse har fått kodenavnet Redstone, inspirert av et materiale i Microsofts relativt nyervervede spill, Minecraft.

Er du klar for det nye operativsystemet?
Her er 7 ting du bør vite om Windows 10 »

(Kilde: Pressemelding og Windows-bloggen)

annonse