Til hovedinnhold

Microsoft med Spotify-rival

Xbox Music skal kombinere det beste fra rivalene.

Microsoft

I begynnelsen av juni ble det kjent at Microsofts spillkonsoll Xbox 360 vil få sin egen musikktjeneste, Xbox Music, samtidig som det ble klart at den norske filmtjenesten Comoyo også vil dukke opp etter hvert.

Nå har mer informasjon om den kommende musikktjenesten blitt lekket, og Xbox Music skal etter sigende tilby streaming i likhet med Spotify og lagringsfunksjoner i samme stil som iTunes på tvers av Microsoft-plattformer. Dette melder det amerikanske magasinet Bloomberg.

De fire store

Flere anonyme kilder bekrefter overfor Bloomberg at Microsoft er i samtaler med de store musikkselskapene EMI, Warner, Universal og Sony Music, men naturlig nok har ingen av partene ønsket å kommentere saken.

Det er forventet at Xbox Music blir lansert senere i 2012, og planen er å kombinere de beste elementene fra eksisterende tjenester og tilby et produkt hvor brukerne får tilgang til musikk på ulike måter – enten det måtte være via nedlasting eller streaming.

Flere valgmuligheter

På samme måte som hos Spotify skal det bli mulig å streame musikk for en fast sum i måneden eller året. Brukerne skal også kunne kjøpe musikk i en nettbutikk i likhet med iTunes og Amazon.

I tillegg har Microsoft angivelig planer om å tilby nettbasert lagringsplass, der brukerne kan plassere hele sin digitale musikksamling i nettskyen og deretter kunne få tilgang til musikken på alle sine mobile enheter med Windows 8. Dette skal også koste et fast månedlig beløp.

Vi er på Facebook!

Brukere av Microsofts tidligere satsning Zune skal bli flyttet over til Xbox Music, ettersom den lite suksessfulle tjenesten nå blir lagt ned.

(Kilde: Bloomberg)

annonse