Til hovedinnhold

– iPhone kan få kjempeskjerm

Apple vurderer 4,7 og 5,7 tommers skjermstørrelser, ifølge rykter.

Illustrasjon: iDownloadblog
Dette (helt uoffisielle) designforslaget viser hvordan en billig-iPhone kan komme til å se ut.Foto: Nickolay Lamm
Dagens iPhone 5 er første gang Apple har beveget seg bort fra den originale skjermstørrelsen på 3,5 tommer.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Få rykter er mer standhaftige. Ryktebørsen vil alltid ha det til at neste iPhone blir større, billigere og mer fargerik. Nå nærmer vi oss sannsynligvis neste iPhone-lansering, og nyhetsbyrået Reuters kan melde at Apple nå vurderer virkelig store skjermstørrelser.

Fire kilder med kunnskap om industrien hevder at Apple vurderer utvide porteføljen med to større iPhone-varianter, og en rimelig modell. Den største av modellene kan få en skjerm på hele 5,7 tommer. En modell med skjerm på 4,7 tommer skal også være under vurdering.

Les også: Test av Apple iPhone 5

Billigvariant

Ryktene går dessuten om en billig utgave av iPhone, bygget i plast. Denne varianten skal kunne komme i fem eller seks ulike farger.

– De endrer på produktspesifikasjonene hele tiden, nesten helt frem til siste øyeblikk. Så det er slett ikke sikkert dette blir en realitet, forklarte en av Reuters kilder.

Apple utelukker ikke store skjermer

iPhone 5 er så langt den første iPhone-modellen som har større skjerm enn de 3,5 tommene originalen fra 2007 var utstyrt med. Under AllThingsD-konferansen ble Apple-sjef Tim Cook spurt om hvorfor selskapet ikke hadde lansert telefonen sin i flere størrelser.

– Vi har ikke gjort det så langt, men det utelukker ikke at vi gjør det i fremtiden, svarte Cook.

Les de andre ryktene om neste generasjon iPhone

– Kan det være på tide?

Apple-sjefen forklarte videre at de i dag treffer en rekke ulike brukere og behov med iPod-variantene sine, og spurte retorisk om det kanskje var på tide med flere varianter av også telefonen.

Reuters kilder hevder at prøveproduksjon av både den billige varianten, og oppfølgeren til iPhone 5, vil begynne neste måned. Masseproduksjonen skal gå i gang i løpet av august.

Apple har foreløpig ikke kommentert ryktene.

Hvis Apple lanserer større iPhone-modeller i år, er det ikke utenkelig at Samsung er en viktig faktor. Det sør-koreanske selskapet regnes nemlig som en av Apples største pressfaktorer, med sine utallige modeller i alle tenkelige farger og størrelser.

Selskapet lanserte akkurat den største overhalingen av iOS siden lansering. Les vår snikttitt på iOS 7 her.

(Kilde: reuters.com)

Mer om
annonse