Til hovedinnhold

De geniale dingsene du ikke visste du hadde lyst på

Ganske enkelt genialt.

Montasje

Side 1

Denne uken går startskuddet for verdens største teknologimesse i Las Vegas: CES - Consumer Electronic Show.

Selv om viktigheten av slike messer definitivt har blitt mindre de siste årene for de store og kjente selskapene, som nå stort sett lanserer ting når det passer dem, har messene blitt desto mer spennende for de små selskapene som har de geniale idéene som de ønsker at verden skal oppdage.

Og i år står de små aktørene i kø for å vise frem alle de tingene som du ikke visste du hadde behov for. En klar trend er geniale løsninger som skal gjøre din hverdag med nye nettbrett enklere.

Under kan du se noe av det som skal vises frem

Negler til mobil og nettbrett

I gode, gamle dager var det gjende slik at trykkfølsomme skjermer kom sammen med en form for pekepinne som du benyttet for å trykke og skrive.

Den tiden er stort sett over, og de fleste moderne mobiler og nettbrett bruker såkalt kapasitiv teknologi. Uten å bli for teknisk reagerer disse skjermene på ting som leder strøm godt, noe som betyr at du enkelt kan styre skjermen med huden din, men at de fungerer heller dårlig med negler, penner og andre ting som gjør det enklere å være litt mer nøyaktig.

På CES-messen er det derfor flere selskaper som forsøker seg på å gi deg tilbake kontrollen - gjennom kunstige negler for kvinner, og grufult stygge løsninger for menn.

Trykkfølsom bakside

For dem som synes at det er litt for kjedelig med trykkfølsomme skjermer, har selskapet Canopy utviklet en merkelig liten mobilbeskytter som i tillegg gir deg mulighet til å ha en trykkfølsom bakside.

Nøyaktig hvorfor sliter vi litt med å forstå, men det ser fryktelig spennende ut!

På neste side finner du enda flere geniale og merkelige oppfinnelser!

Side 2

Få mer ut av mobilkameraet

De fleste kameraer på mobiltelefoner har en fast brennvidde, og alle zoommuligheter handler i grunn bare om å gjøre bildekvaliteten dårligere.

Men nå har det kommet en genial liten løsning på markedet som har fått navnet Olloclip, som rett og slett er et liten miniobjektiv med tre funksjoner som du kobler på din iPhone.

Gjør nettbrettet robust

Nettbrett er stort sett verken tette, eller spesielt glad i støt. Følelsen av å lukke opp et nettbrett eller mobil som har falt i bakken, er like ekkel hver gang. «Har den overlevd?»

Vel, LifeProof er et selskap som liker å lage mobilbeskyttere litt utenom det vanlige, og hvis du for eksempel liker å svømme med nettbrettet ditt, da bare MÅ du ha denne.

Nettbrettholder

En av grunnene til at vi i Side3 har sansen for iPad Mini, er at vanlig iPad ofte blir litt for tung å holde hvis du for eksempel skal spille litt avanserte spill eller ligger i sofaen og skal lese litt.

Denne opplevelsen er det flere som har hatt, og DSI har derfor utviklet et eget nettbrettstativ som holder nettbrettet ditt i nøyaktig den posisjonen du selv ønsker.

Hodetelefoner for å sove

Mange liker å høre på litt musikk eller hvit støy når de skal sove, eller bare ønsker å høre på litt rolig musikk mens man hviler øynene i en halvtime.

Problemet er at med vanlige hodetelefoner blir man liggende på en stor klump, og med ørepropper har man ubehagelige ting i ørene som det ikke er godt å ligge på.

Så derfor er det et selskap som har uviklet SleepPhones, som rett og slett er et hodebånd med integrerte høyttalere, der du enten kan høre på din egen musikk, eller laste ned spesielt avslappende lyder.

annonse