Tek.no

Nyhet

SNIKTITT: Samsung Galaxy S2

24 Feb 2011 18:32

Samsungs Galaxy S II var stjernen på årets Mobile World Congress. Vi forstår hvorfor.

Galaxy S 2 er ikke bare den tynneste smartmobilen som er laget. Den er også noe av det råeste som finnes med tanke på spesifikasjoner. Bare LGs nye 3D-mobil fikk tilnærmet like mye oppmerksomhet som Samsung Galaxy S2 på Mobile World Congress i Barcelona sist uke.

Kort fortalt er Samsung Galaxy S2 en tynn Android-mobil med 4,3 tommer skjerm. Førsteinntrykket av telefonen er at det er en Samsung-versjon av HTC Desire HD. Men så snart vi får den i hendene endrer dette inntrykket seg. Galaxy S2 er noe av det raskeste vi har hatt fingrene på, samtidig som skjermkvaliteten imponerer med gode kontraster og høy intensitet i fargene. Ikke er den skjemt av blåstikk heller, noe vi har sett på enkelte tidligere AMOLED-skjermer.

Skjermtypen kalles Super Amoled Plus, og er en videreutvikling av Super AMOLED der strømforbruket er redusert. Samtidig er antallet underpiksler er økt fra 8 til 12, slik at skjermen fremstår som skarpere enn ordinære AMOLED-skjermer med samme størrelse og oppløsning. Du vil antakelig ha vanskelig for å se om en skjerm er Super AMOLED eller Super AMOLED Plus, med mindre du ser de to skjermene side om side.

Av utseende er Samsung Galaxy S2 ikke helt ulik en amerikansk konkurrent. Fronten er dekket av et ripesikekrt glass som dekker det meste av skjermen. Men i stedet for den runde menyknappen under skjermen har Samsung satset på en noe mer rektangulær tast. Den har i tillegg en berøringstast på hver side av den fysiske tasten.

iPhone (til venstre) har langt mindre skjerm enn Galaxy S2.

Baksiden er i plast, som har fått en litt ru overflate. Hele baksiden er i et stykke, og selv om det både ser ut som og kjennes ut som plast, så ser Galaxy S2 mer eksklusiv ut enn forgjengeren Galaxy S, som er blankere og har en markert utvekst på nedre halvdel. Også S 2 har en liten vipp nede på baksiden, men her er den langt mer diskret enn på Galaxy S.

Galaxy S2 er mye tynnere en Galaxy S.

Når vi ser på det nye brukergrensesnittet TouchWiz 4.0, så har Samsung hentet elementer fra både HTC Sense og Windows Phone 7. Her er alle Widgets plassert tettere enn før, og totalinntrykket er at startskjermene ser med ryddige ut. Animasjonene som følger skjermstrøk glir raskt og elegant over skjermen, og du kan legge snarveier til hva som helst ut på startskjermene for raskere tilgang.

Samsung har byget opp grensesnittet rundt fire nav. Disse er spill, musikk, lesestoff og sosiale medier. Vi fikk ikke tid til å gå så nøye inn i de enkelte funksjonene, men fikk med oss at denne tematiske måten å samle funksjoner på fungerer bra på S2.

En annen funksjon som vi fikk prøver, er NFC. Ved å føre mobiltelefonen mot en kinoplakat kunne vi hente opp en hel mengde tilleggsinformasjon på skjermen. Vi ble også vist hvordan vi kan hente opp kredittkortinformasjon på skjermen og bruke telefonen som betalingskort.

Noe av det vi liker med Samsung Galaxy S2 er hastigheten. Det er mulig telefonen ville vært enda raskere om vi ikke hadde hatt samsungs eget grensesnitt på toppen av Android-grensesnittet. Men når ting glir så elegant som det gjør med tokjerneprosessoren i Galaxy S2, så er det strengt tatt ingen grunn til ikke å ta med de fordelene dette grensesnittet gir.

Telefonen ligger godt i hånden – den er rask, proppet med det siste av teknologi, og ser svært bra ut, både i design og brukergrensesnitt. Nå gleder vi oss til å få testet telefonen ordentlig.

Les også
Oppdater din Galaxy S nå
Les også
- Samsung Galaxy S II blir forsinket
Les også
Nå kommer denne i miniversjon
Les også
To slanke fra Huawei
annonse

Les også