Tek.no

Nyhet

N95 versus N95 8GB

Espen Irwing Swang
30 Aug 2007 10:45

Som bildene viser er skjermen blitt en tanke større, navigasjonstastene er krympet, og minnekortporten på siden av telefonen er blitt borte. Dessuten er det ikke lenger noe deksel som beskytter objektivet på kameraet, og fotolyset er flyttet til siden av kameralinsen. 
Les også:
Oppfrisket N95 med 8GB og mye mer
Sony Ericsson P1 versus Nokia N95
Ovi åpner døren til nettet

Batteri

Men de største forskjellene ligger inne i mobiltelefonen. Et nytt batteri med 1200 MAh skal gi bedre standby-tid (280 timer nå, mot 220 timer tidligere). Eksakt hvor lenge du kan bruke mobilen er en annen sak. Dagens N95 har definitivt vært en strømsluker, og på reiser har vi opplevd å måtte lade den to ganger daglig. Da har vi ikke en gang snakket særlig mye i telefonen.

Den nye N95 8GB har dessuten en oppgitt taletid som er kortere enn den som er oppgitt for N95. Det skyldes nok helst at Nokia tok litt for godt i da de oppgav taletiden på N95 til 6 timer og 30 minutter. Oppgitt taletid for N95 8GB er seks timer.

Raskere

Når vi slår de to mobilene på side ved side ser vi at menyene stort sett er de samme. Men som vi har omtalt i en egen artikkel, så har N95 8GB en ny meny som dukker opp når du trykker på snarveiknappen til høyre for den firkantede navigasjonsknappen.
N95 8G reagerer litt raskere når vi starter applikasjoner. 
– Hey, hvor putter jeg minnekortet?Nokia har valgt å utelate muligheten for å bruke minnekort, og viser til at 8GB minne burde være nok for de fleste. Det er det sikkert også, men vi ville like vel gjerne hatt mulighet for å legge installasjonsprogrammer og enkelte dokumenter på minnekort for å kunne bruke samme info i flere mobiltelefoner. Slik det er nå, så må filer flyttes enten via PC eller via Bluetooth/Ir.
Utvendige mål er som før, 99x53x21 cm. Men vekten er gått opp fra 120 til 128 gram. 
Ellers finner vi ingen vesentlige forskjeller på de to telefonene.

annonse

Les også