Til hovedinnhold

Huawei vil bygge mobilnett under bakken

Kinesiske Huawei er den angivelig den eneste mobilnettprodusenten som lagt inn bud på kontrakten fra Transport for London (TfL), og det med en pris få kan matche. Huawei vil nemlig gi bort utstyr for 50 millioner engelske pund (omlag en halv milliard norske kroner), skriver the Sunday Times.

TfL har ikke bekreftet opplysningene, men sier i en uttalelse at stram økonomi i TfL tilsier at utbyggingen må gjennomføres i regi av operatørene, slik at det ikke blir ekstrakostnader for de reisende eller for skattebetalerne.

Fremmedfrykt Huawei måtte nylig avbryte oppkjøpet av den amerikanske servertilbyderen 3Leaf, angivelig fordi amerikanske myndigheter frykter at utenlandske produsenter vil levere rutere med bakdører som gir fremmede makter mulighet til å stjele sensitiv informasjon.

Huawei leverer utstyr til 46 av de 50 største teleoperatørene i verden, og har satt opp et testsenter i England der Goverment Communications Headquarters (GCHQ) selv kan teste sikkerheten ved det kinesiske utstyret.

(Kilde: ZD News)

annonse