Til hovedinnhold

Dette er HTC Flyer

Amobil har som første medie fått tak i det offisielle spesifikasjonsarket til HTCs nye nettbrett, Flyer. Dokumentet, som stammer fra en av våre kilder, er ikke dagsferskt, så vi minner om at det kan ha skjedd endringer. Opplysningene stemmer imidlertid godt overens med hva den taiwanske avisen Digitimes rapporterte tidligere i dag.

HTC slapp altså nettopp katta ut av sekken, etter å ha blånektet på at de jobber med et nettbrett siden i fjor sommer. Foreløpig har kun småbiter av spesifikasjonene lekket, men resten får du her.

Galaxy Tab-konkurrent

Det dreier seg et nettbrett på sju tommer, med en skjermoppløsning på 1024 x 600 piksler, slik vi kjenner fra Samsungs Galaxy Tab.

Prosessoren er også en kjenning, nemlig Qualcomms MSM8255, en brikke i Snapdragon-serien. Folk flest vil nok kjenne den som hjernen i HTCs toppmodell Desire HD.

HDMI-utgang

Flyer vil ha innebygget super-3G med støtte for nedlastning på opp til 14,4 Mbps og opplastning i opp til 5,76 Mbps.

Nettbrettet skal kunne kobles til TV-en med en HDMI-tilkobling (MHL) og støtter trådløs overføring av musikk og film over DLNA.

Mulighet for videotelefoni

Flyer vil ha et frontmontert kamera på 1,3 megapiksler, som åpner for videotelefoni, samt et bakmontert på 5 megapiksler med ansiktsgjenkjenning og LED-blits.

Nettbrettet vil ha integrert støtte for ringing og videotelefoni over Skype, men det er ikke planlagt noen støtte for å gjøre vanlige telefonsamtaler over GSM.

Android tilpasset nettbrett

Vår kildes dokumenter er som nevnt ikke helt nye. På tidspunktet dokumentene ble delt ut var det tvil omkring hvilken Android-versjon som ville bli tilpasset nettbrett. Den gang virket det mest sannsynlig at det ville bli Android 2.3.

På årets Conumer Electronics Show ble det avslørt at Android 3.0 Honeycomb ville være tilpasset nettbrett, mens Android 2.3 Gingerbread foreløpig ville være å finne på telefoner.

Dermed er det uklart om det stadig er Android 2.3 som vil pryde HTC Flyer, eller om nettbrettet vil ha Honeycomb ved lansering, slik blant annet Motorola Xoom vil.

Større Sense

Ifølge vår kilde skal HTC ha gjort flere forbedringer av Sense-grensesnittet sitt for å gi et mer desktop-aktig brukergrensesnitt, men det skal ikke være snakk om dramatiske forandringer fra menyen i nye modeller som Desire HD og Desire Z.

HTC skal også jobbe med en 10-tommers iPad-konkurrent som vil ha støtte for det nye LTE-nettet som blant annet Netcom tilbyr i dag. Det nye brettet skal være klart for markedet allerede til høsten, ifølge vår kilde.

Les også: Guide - Trenger du et nettbrett?

annonse