Til hovedinnhold
NyhetEr dette den nye folketelefonen?

Dette er nye Nokia 500

Med 1 GHz-prosessor, Symbian Anna og lav pris kan denne slå an blant folket.

Med den nye Symbian^3-versjonen Anna har Nokia fått litt større spillerom. Nå kommer den første Symbian-mobilen med en 1 GHz-prosessor, nemlig Nokia 500.

Vel så interessant er det at denne telefonen bare skal koste 150 euro - 1150 kroner, etter dagens kurs - uten abonnement, og på papiret kan det se ut til at den er verdt hvert øre.

Nokia 500

Spesifikasjoner

Mobilskjermen er på 3,2 tommer, med en oppløsning på 640 x 320 piksler, noe som er kurant for en slik mobil. Du kan ta bilder med et 5-megapikselkamera, høre på radio via FM-mottakeren eller Internettradio-applikasjonen, og du får naturligvis en vanlig musikkavspiller også. Du kan surfe på mobilen enten via trådløst nett eller 3G/EDGE. Nokia 500 har dessuten både GPS og Bluetooth.

Alt dette må sies å tilfredsstille basiskravene for en smarttelefon, og hvis prisen virkelig blir så lav som Nokia har forespeilet oss kan dette fort bli en publikumsvinner i mellomklassen.

Får i ulveklær?

Nye Nokia 500 ser unektelig stiligere ut enn de det de rimeligste Nokia-mobilene har gjort på lenge. I kombinasjon med de relativt gode spesifikasjonene, lover dette godt. Men hva om skinnet bedrar?

Nokia har i forbindelse med lanseringen sluppet en video, og der virker de mer opptatt av å vise frem kvinnen de har fått til å vise frem Nokia 500, fremfor selve telefonen. Det lover kanskje ikke så godt. På de korte klippene vi får se av Nokia 500 virker den dessverre tregere enn forventet, tatt i betraktning at denne holdes i gang av en 1 GHz-prosessor.

Nokia 500 kommer først i svart eller hvit, og etter hvert vil det også komme deksler i lilla, oransje, sølv og rosa som du kan bytte til. Mobilen skal entre markedet innen utgangen av september i år, og vi gleder oss til å se nærmere på den da.

(Kilder: Nokia, Mobilsiden.dk)

annonse