Til hovedinnhold

Fotograferte meteor fra verdensrommet

Se det spektakulære bildet.

Perseidene er en meteorsverm som kan observeres i månedene juli og august. Sist helg var meteorsvermen på sin topp og det var da en astronaut ombord på Den internasjonale romstasjonen (ISS) tok et spektakulært bilde.

NASA-astronauten Ron Garan fotograferte en meteor som strøk gjennom Jordas atmosfære lørdag den 13. august, når romstasjonen gikk i bane omtrent 354 km over planeten. Resultatet er et "stjerneskudd" sett fra verdensrommet:

Foto: NASA/Ron Garan

Årlig lysshow på himmelen

Hver august passerer Jorda gjennom en sky av støvpartikler og rester fra kometen Swift-Tuttle. Disse treffer toppen av Jordas atmosfære med hastigheter på opptil 250 000 km/t, brenner således opp og resulterer i lyssterke meteorer man kan se på himmelen.

Til tross for en sterk fullmåne, fikk kikkere over hele verden glede av det dramatiske synet meteorsvermen utgjorde i helga som gikk.

Perseidene har fått navnet sitt fordi den viser seg i stjernebildet Persevs, eller mer nøyaktig mellom Persevs og Kassiopeia. Den har blitt observert i rundt 2000 år.

Hvis du gikk glipp av dette, er det flere himmelmessige hendelser i vente i august. Ta en titt på denne listen fra Space.com for en oversikt.

(Kilde: Space.com)

annonse