Til hovedinnhold

Her er sommerens mobilkupp

Hvis du har feriepenger eller skattepenger (eller begge deler?) tikkende inn på kontoen i disse dager, kan du fint blåse bort noe av det på en splitter ny mobil med nokså god samvittighet. For det finnes en god del mobiltelefoner på markedet som kan friste selv de gjerrigste av oss til å sprette opp lommeboken.

Men for å gjøre kjøpet av ny mobil til sommeren så enkelt og smertefritt som mulig for deg, har vi plukket ut noen anbefalte modeller – og trålet gjennom nettbutikkene for å finne den beste prisen.

Prisklasse: 1.500 – 2.500 kroner (”1-kronesmobil” med binding).Selv om det frarådes fra flere hold – blant andre Forbrukerombudet, Post- og teletilsynet og Mobilen.no – velger mange å kjøpe ny mobil på avbetaling. Ved å kjøpe en mobiltelefon til 1 krone med bindingstid, slipper du en høy engangsutgift, men samtidig blir totalprisen som regel høyere over et år fordi du ofte blir sittende igjen med et abonnement som er dyrt i bruk. Vi har sjekket priser på aktuelle modeller uten abonnement.


Sony Ericsson J10i Elm – fra 1 499 kroner.
Miljømobilen Sony Ericsson Elm er enkel og grei i bruk, men er samtidig svært funksjonell. I vår test ble den betegnet som ”et svært godt kjøp til under 2 000 kroner”.

Nå har prisen dalt ytterligere, og Papyrus.no selger den billigst for kun 1 499 kroner.

Sony Ericsson J20i Hazel – fra 1 699 kroner
Denne mobilen er i samme grønne familie som Elm. Sony Ericsson Hazel er imidlertid hakket hvassere. Med aktiv støydemping blir samtalekvaliteten spesielt bra, og med 5-megapikselkameraet kan du ta forholdsvis gode bilder.

Dessuten koster denne mobilen bare 1 699 kroner hos Elkjop.no og Lefdal.com.

HTC Hero – fra 2 495 kroner
Vi roste denne mobiltelefonen opp i skyene i vår test, mye på grunn av HTC Sense – et brukergrensesnitt som kan måle seg med deg Apple tilbyr på sin iPhone. Med unntak av et litt svakt kamera, er dette en meget god telefon med god funksjonalitet.

Prisen har nå falt og du får dette vidunderet til kun 2 495 kroner hos Elkjop.no og Lefdal.com.

Prisklasse: 2 500 kroner og oppoverDe beste mobilene koster som regel mest, og vi vil jo for det meste ha det aller beste. Å bruke litt ekstra penger på noe du bruker hver eneste dag kan kanskje derfor ses på som en brukbar investering for enkelte. Også er det vel litt kult å ha en av de féteste mobilene på markedet?

HTC Desire – fra 3 796 kroner
Få, om noen, nyere modeller kan sies å være en reell utfordrer til den stadig überpopulære iPhone både når det gjelder etterspørsel og brukeropplevelse. HTC Desire med Android OS matcher langt på vei brukervennligheten til iPhone, og selv om etterspørselen ikke er helt der ennå er den likevel stigende. AMOLED-skjermen på 3,7 tommer, brukergrensesnittet Sense kombinert med Android, samt en rekke spennende funksjoner gjør HTC Desire til noe helt spesielt.

Prisen er heller ikke avskrekkende: 3 796 kroner hos Elkjop.no og Lefdal.com.

Sony Ericsson Xperia X10 – fra 4 485
Flaggskipet til den japansksvenske mobilprodusenten byr på noe nytt både hva gjelder design og integrering av sosiale medier – i alle fall fra Sony Ericssons side. Denne telefonen kjører Android v. 1.6 – ikke 2.1 –, og vår mobiltester etterlyste også et par forbedringer i programvaren. Likevel fikk Sony Ericsson et høyt terningkast.

Den beste prisen vi finner på Xperia X10 er 4 485 kroner hos MPX og Komplett.no.

HTC Legend – fra 3 290 kroner
HTC har virkelig satt sitt preg på mobilåret 2010 så langt, og HTC Legend føyer seg inn i rekken av knallgode touchmobiler fra nettopp denne produsenten. Denne mobilen er mindre i størrelse og derfor mer hendig enn ovennevnte Desire, men byr på mange av de samme finessene. Skjermen er på 3,2 tommer (AMOLED), og mobilen kjører operativsystemet Android v. 2.1 med brukergrensesnittet Sense. Vår mobiltester mente at dette var en av de mest gjennomførte mobilene han hadde hatt mellom fingrene.

Prisen skremmer de færreste: Komplett.no selger denne til kun 3 290 kroner.

Prisklasse: Billigmobiler (under 1 500 kroner)Vi har ulike behov og ulike krav til en mobiltelefon. For mange holder det i massevis at man kan ringe og sende tekstmeldinger med den. Gjerne et enkelt mobilkamera også. Og FM-radio? Fortvil ikke, for selv de rimeligste modellene på markedet kan være spekket med funksjoner. Stiller du få krav til din nye mobiltelefon, skal det mye til å ikke bli positivt overrasket.

Samsung E2210 – fra 499 kroner
Til å være en såpass enkel mobiltelefon byr faktisk Samsung E2210 på ganske mye. Her har du nyttige funksjoner, som VGA-kamera, bluetooth, e-poststøtte, diktafon, stoppeklokke, alarm, kalender, memo (notater) og kalkulator – men ikke FM-radio. Du har også nettleser, men verken EDGE eller 3G-støtte, så mobilsurfingen begrenses til GPRS-hastighet. I vår test konkluderte vi med at dette måtte være en ypperlig telefon nummer 2 – for eksempel til bruk på festivaler og skogturer.

Prisen har falt fra rundt 800 kroner, og koster nå kun 499 kroner hos Elkjop.no og Lefdal.com.


Nokia C5 – fra 1 338 kroner
Med en kraftig prosessor (600 MHz) og god batterilevetid, en rekke funksjoner og gode taster er Nokia C5 helt klart en bra ”folkemobil” til en billig penge. Det eneste vår mobiltester savnet var støtte for Wi-Fi og et noe bedre mobilkamera. Likevel får du veldig mye mobil for pengene hvis du kjøper Nokia C5.

Amentio gir deg den marginalt beste prisen, nemlig 1 338 kroner.

Finn flere priser med tjenesten Prissøk.

Mer om
annonse