Tek.no

Nyhet

Bedre Touch med oppdatert programvare

6 Nov 2007 14:37

HTC-Touch er med sin berøringsskjerm en spennende mobiltelefon. Men for enkelte har mangelen på knapper gjort mobilen litt tungvint å bruke. Særlig gjelder det om du vil skrive tekstmeldinger med trykkepenn på det knøttlille skjermtastaturet. 
Les også:
- Enklere SMS for HTC Touch
- Test: HTC Touch – Første med fingerstyring
- HTC Touch - Brukerhåndbok - Norsk
Det finnes riktig nok en mulighet for å skrive bokstaver på skjermen, men for mange er det å lære seg å skrive tydelig nok til at telefonen skal forstå dine tegn en minst like stor barriere som det lille qwerty-tastaturet. Særlig er det et slit å få til de nordiske æøå-tegnene.
Vi har tidligere skrevet om et program som gjør det mulig å taste på et T9-tastatur på skjermen, og for mange har nok dette vært redningen. Nå kommer imidlertid HTC selv med en oppgradering som gjør at du slipper å lete etter et slikt tastatur.
Tastaturet kommer i en såkalt ROM-oppgradering som du enkelt kan kjøre på din egen mobiltelefon. Husk bare å ta backup først. Det gjør du ved hjelp av ActiveSync på PC-en. Programmet ActiveSync følger med når du kjøper mobiltelefonen, og er programmet du bruker når du skal synkronisere Touch-en mot Outlook, overføre filer, utforske eller legge til programmer på Windows-mobilen din.
Har du ikke programmet kan det lastes gratis fra Microsoft sine sider på Internett.
Oppdateringen tar ca 10 minutter. Husk å lade telefonen før oppdateringen starter, og sørg for at PC-en ikke går i dvale eller på andre måter avsluttes før installasjonen er ferdig.
Den nye ROM-en er foreløpig ikke frigitt, men vil om kort tid bli å finne på supportsidene til HTC.

annonse