Tek.no

Nyhet

Kjappe SDHC-minnekort fra Toshiba

8GB, 16GB og 32GB SDHC-minnekort fra Toshiba,
6 Sept 2010 09:25

Ute i fotoverden gjør produsentene stadig forsøk på å heve seg over hverandre ved å presentere verdens minste speilrefleks, verdens største bildebrikke, flest megapiksler og nå: verdens raskeste SDHC-minnekort.

Det er Toshiba som har annonsert de nye vidunderverkene på 8GB, 16GB og 32GB under navnet SDHC UHS-I. Siste delen av navnet, UHS-I, referer til en av fartsklassene innen den nye, tredje generasjonen av standarder for SD-kort, SD 3.0. Ifølge Toshiba er dette nemlig de første kortene i verden som møter SD 3.0 UHS104-standarden, og de skal kunne klare lesehastigheter på opptil 95MB per sekund, og skrivehastigheter på så mye som 80MB per sekund.

Samtidig har samme produsent annonsert et sett med MicroSDHC-kort på 4GB, 8GB og 16GB. Disse følger også SD 3.0-standarden og kan skimte med lesehastigheter på opptil 40MB per sekund, og 20MB per sekund i skrivehastighet.

Både SDHC og MicroSDHC-kortene ser ut til å være bygd på NAND-flash-teknologi, og vil bli satt i masseproduksjon i løpet av årets to siste måneder. Når verdens, nåværende, raskeste SDHC-kort kommer i butikkhyllene er foreløpig ukjent, men Toshiba opplyser at de vil starte å sende ut prøveeksemplarer idet produksjonen er satt i gang for fult.

annonse

Les også