Tek.no

Nyhet

Prøv en annen maskin

Omlag 40 prosent av de som forsøker å sjekke selvangivelsen sin på nett onsdag formiddag får fortsatt beskjed om at Altinn er utigjengelig.

- Da er du en av de som er utestengt, forklarer redaktør for Altinn.no Jørgen Ferkingstad overfor ABC Nyheter.

Det er altså nå bare deler av befolkningen som har tilgang.

Årsak ikke funnet

Altinn har ennå ikke funnet ut hva som er årsaken til at systemet brøt sammen da selvangivelsene ble gjort tilgjengelig på nett tirsdag.

Les også: Altinn taklet ikke pågangen

- Vi har ennå ikke greid å finne feilen. Det er vanskelig å finne ut akkurat hvorfor dette skjer. Tjenesten er testet på forhånd, og den skulle kunne tåle en høyere belastning enn gårsdagens. Bare omtrent 60 prosent har tilgang for øyeblikket. Vi kan ikke åpne for alle før vi har funnet feilen. Da vil systemet antakelig krasje igjen, sier Ferkingstad.

Altinn har stengt ute 40 prosent av IP-adressene i Norge. En IP-adresse kan sammenlignes det et telefonnummer, og er unikt for datamaskinen du bruker.

De som ikke kommer inn på Altinn kan derfor med fordel låne en annen datamaskin for å forsøke å få tilgang på selvangivelsen sin.

Kan ikke si når alt er i orden igjen

Altinn oppfordrer også folk til å prøve igjen senere.

Vi satser på å kunne åpne for flere etter hvert. Vi  kan bare beklage dette sterkt, sier Ferkingstad.

- Fordi feilen ennå ikke er funnet kan han foreløpig si lite om når systemet vil være fullstendig oppe igjen. Han lover at Altinn skal gjøre alt de kan for at noe liknende ikke skal skje igjen.

Når vi har rettet feilen, vil vi selvsagt analysere det som har skjedd for å kunne unngå at det skal kunne skje igjen, sier han.

Les også
Altinn sviktet - igjen
Les også
Skattekollapsen er et mysterium
Les også
Altinn taklet ikke pågangen
annonse

Les også