Til hovedinnhold

Nye godbiter fra Samsung

D8005

Verdens største messe for hjemmeelektronikk – CES 2011 – er nå i gang i Las Vegas og i den anledning byr Samsung på en rekke nye produkter. Blant disse er 3D LED-TV-er med innebygd trådløst Internett, verdens tynneste Blu-ray-spiller som man kan henge opp på veggen og nye hjemmekinoanlegg med støtte for HDMI 1.4 .

Samsung hiver seg altså på trenden med å samlokalisere de fleste multimediafunksjoner på ett sted – nemlig TV-en i stua. Man skal kunne surfe på nett, se videoer fra for eksempel Youtube når man vil, lytte til musikk fra PC-en via streaming og nyte HD-kvalitet på Blu-ray-filmer fra sofaen. Viktige stikkord er valgfrihet, fleksibilitet og kompatibilitet.

3D og Internett for TV

D8005

Tre av TV-ene Samsung skal slippe i år er D8005, D7005 og D6505 – også kalt henholdsvis 8-serien, 7-serien og 6-serien. Disse 3D LED-TV-ene har tynne rammer, innebygd Wi Fi, nettleser, Samsung Apps, Search All-funksjon, 2D til 3D-konvertering og innspilling av TV-program til USB-minne. Størrelsene går fra 60 tommer og nedover på 8-serien og helt ned til 32 tommer på 6-serien.

Den smale rammen, som på 8-serien bare er fem millimeter tykk, sørger for større flate for selve skjermen, og dermed et større område for å vise bilde. Samsung Apps kan skaffes til både TV-er og Blu-ray-spillere, og kan brukes til blant annet å leie film over nett, høre på musikk og lese nyheter.

Fordi TV-en skal fungere som det digitale hjemmets midtpunkt, har Samsung inkludert såkalt Smart Hub i TV-en for å gi fullstendig oversikt over alle tilknyttede enheter og deres innhold. Ved hjelp av Search All-funksjonen skal man lett kunne søke og spille av filer, enten de måtte befinne seg på en PC, mobil, ekstern harddisk eller liknende.

Trådløs lader

Tilbehør som fjernkontroll, lader og 3D-briller henger også med i tiden. Man kan blant annet lade opp fjernkontrollen – som forøvrig har en tre tommer stor berøringsskjerm – trådløst via elektromagnetisk induksjon når man legger den på laderen. 3D-brillene veier 29 gram og kan kombineres med slipte glass som korrigerer synet for å være til mindre bry for de svaksynte.

Verdens tynneste Blu-ray

BD-D7500

Noen av Blu-ray-spillerne fra Samsung i 2011 er BD-D7500 og BD-D7000. Begge spillerne støtter HDMI 1.4 og spiller av 3D, Blu-ray, DVD, JPG, MP3 og flere formater. Spillerne kan konvertere 2D-film til 3D, og har også støtte for Samsung Apps og Wi Fi.

BD-D7500 er verdens tynneste Blu-ray-spiller med kun 23 millimeters tykkelse og kan henges opp på veggen, legges på benken eller bli stilt opp i det medfølgende stativet. Den skal starte opp Blu-ray-filmer på bare tre sekunder.

HT-D6730W

Samsung har også nyheter innen hjemmekinoanlegg, og byr blant annet på HT-D7100 og HT-D6730W. Førstnevnte er tildelt CES' utmerkelse for innovativ ingeniørkunst og design og er et 2.1-system med trådløs subwoofer. Sistnevnte anlegg har 7.1-lyd med lydfrekvenser opp til 50 kHz.

Hjemmekinoanleggene har samme støtte for HDMI 1.4, filformater og så videre som ved Blu-ray-spillerne. Når disse produktene dukker opp i Norge og hva prisen eventuelt skal bli er foreløpig ukjent.

(Kilde: Pressemelding)

Flere bilder:

D7005
D6505
Fjernkontroll
3D-briller
HT-D7100
BD-D7000
annonse