Nyhet

4G til fjells

Nå får du superraskt mobilt bredbånd på hytta og på populære vintersportssteder.

Det er ikke lenger bare i de store byene du kan nyte godt av lynraske surfehastigheter.

NetCom er igang med en omfattende utbygging og modernisering av mobilnettet, og som et ledd i dette arbeidet bygger selskapet ut 4G-dekning på stadig flere steder. Telenor åpner sitt 4G-nett nå i år

Les også: Nå starter priskrigen på mobilt internett

Før jul åpnet NetCom opp for 4G på flere populære hyttefelt og vintersportssteder, blant annet i deler av Hemsedal, Trysil, Sjusjøen, Hafjell og Kvitfell. I tillegg fikk NetCom-kunder på Lillestrøm og Ski 4G-dekning i siste halvdel av 2011.

– NetCom er midt i et omfattende moderniseringsarbeid der vi oppgraderer og bygger ut mobilnettet for å møte nye mobilvaner og økte krav til surfehastigheter. Utbygging av 4G-nettet er en sentral del av dette arbeidet, og vi skrur på nye 4G-basestasjoner etter hvert som moderniseringen ruller over landet. I rask takt fremover vil stadig nye områder få 4G-dekning, sier August Baumann, administrerende direktør i NetCom.

Ti ganger raskere

NetComs 4G-nett, basert på LTE-teknologi, åpnet i Oslo i desember 2009 – som første by i verden. Senere har Bergen, Trondheim og Stavanger fått 4G-dekning. 4G (LTE) er rundt 10 ganger raskere enn Turbo 3G (HSPA). Ifølge NetCom skal du kunne forvente å få nedlastingshastigheter på mellom 20 og 80 Mbps og opplastingshastigheter på mellom 5 og 20 Mbps.

Foreløpig finnes det ingen 4G-telefoner på det norske markedet, men vi regner med dette vil endre seg i løpet av 2012. Skal du surfe med 4G-hastighet, er du med andre ord avhengig av en USB-basert 4G-"dongle" som du plugger i pc-en.

Les også:

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Denne boksen gir deg lynraskt internett på hytta
Les også
Slik blir mobilåret 2012
Les også
Nå starter priskrigen på mobilt internett
Les også
– Vi satser ikke på 4G-mobiler ennå
Les også
Disse skal levere Netcoms mobilnett
Les også
Lar familien turbo-surfe
Les også
- Ta med PC-en på hytta
annonse