Til hovedinnhold
NyhetKinesere serverer svær 4K-TV

Kinesiske TCL viser 4K-TV

110 tommer med fire ganger Full HD-oppløsning.

Kinesiske TV-produsenter viser stadig at de ikke bør undervurderes, og nå demonstrerer Kinas største aktør, TCL, at de også henger med i utviklingen. De presenterte nylig en 110 tommer stor TV med såkalt 4K-oppløsning – det vil si fire ganger så mange piksler som Full HD.

I 2011 tok TCL igjen den gamle traveren Philips i det globale salget av flatskjermer, og nå puster de også Sharp, Toshiba og Panasonic i nakken. Det er med andre ord et tidsspørsmål før vi kanskje får se TCLs produkter her i Europa.

Større og større TV-er

Den gedigne 4K-TV-en har en oppløsning på 3840 x 2160 piksler – nøyaktig fire ganger så mye som 1920 x 1080, som er standarden på de fleste nye TV-er i dag. Dette skaper en høyere detaljgrad ettersom pikseltettheten øker, og gjør det i tillegg mulig å se på ekstremt store skjermer med akseptabel bildekvalitet.

TCLs monster-TV er nettopp et eksempel på det sistnevnte – med en skjermoverflate på 3,34 m2. Blant andre egenskaper hos TV-en finner vi bakbelyst LED og aktiv stereoskopisk 3D-teknologi.

Flere 4K-TV-er i 2012

4K-TV-en er fremdeles bare en prototype, men selskapet forteller at de har planer om å lansere flere high-end-TV-er i årene som kommer. Dette inkluderer også land utenfor Asia.

De første TV-ene med 4K-oppløsning er allerede sluppet på markedet og i 2012 vil vi se enda mer 4K fra en rekke kjente produsenter – deriblant Sharp, Samsung og LG.

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse