Til hovedinnhold

Tenåringer sendte Lego-mann til verdensrommet

400 dollar og litt kreativitet var alt som skulle til.

Romfergeprogrammet er kanskje lagt ned, men det forhindrer ikke andre i å fortsette med drømmen om å utforske verdensrommet. Nå har to 17 år gamle canadiske gutter klart å sende en Lego-figur til utkanten av atmosfæren.

Mathew Ho og Asad Muhammad er de to initiativrike skoleungdommene som står bak det vellykkede prosjektet – med et budsjett på bare 400 dollar.

Enkel plan

Guttene kjøpte en billig værballong og festet en kurv av polystyrenskum utstyrt med gelhåndvarmere under den. I tillegg festet de tre fotoapparater og et videokamera til kurven.

Ballongen ble fylt med helium kjøpt fra en partybutikk og deretter sendt avgårde med Lego-mannen ombord. Reisen tok Legonauten nesten 26 000 meter opp i luften.

Tre ganger så høyt som fly

Værballongen sprakk til slutt og falt ned på landjorden igjen. En GPS-telefon i kurven hjalp guttene til å spore opp vraket – omtrent 120 km fra der Lego-mannen ble sendt opp.

26 000 meters høyde er kanskje ikke teknisk sett regnet for å være ute i verdensrommet – men er likevel tre ganger så høyt som kommersiell flytrafikk.

Sjekk ut prosjektet på Facebook, og se også følgende video på YouTube:

(Kilde: Toronto Star)

annonse