Tek.no

Nyhet

Microsoft: – Det er én ting vi ikke gjør...

Sverger på at de ikke selger kundedata som Windows-brukere legger igjen.

Microsoft
25 Okt 2012 06:00
annonse

Personvern har ikke overraskende blitt et hett tema i mobilverdenen, med utallige brukerkontoer, skytjenester, apper som krever ulike tilganger, taletjenester, søketjenester, lokasjonstjenester og ikke minst den informasjonen mobiloperatøren din sitter på.

Microsoft gjorde nylig noen endringer i sin "Service Agreement," eller brukeravtale, som gjorde kongressmedlem Edward Markey fra Massachutes bekymret. I den nye avtalen kunne det nemlig virke som om Microsoft krevde retten til å bruke kundenes e-post, meldinger og søkehistorikk for å bruke informasjonen i målrettet markedsføring, til tross for at selskapet tidligere har avkreftet at de ville finne på noe slikt. Ifølge Phonearena sendte Market et brev til Microsoft-sjef Steve Ballmer, hvor han søkte en nærmere forklaring.

Og det fikk han. Microsoft publiserte nemlig følgende uttalelse kort tid etterpå:

"Det er én ting vi ikke gjør, og det er å bruke innhold fra vår kunders private kommunikasjon og dokumenter i målrettet markedsføring. Vi kunne vært klarere på dette når vi rullet ut vår nye og oppdaterte brukeravtale. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger vi har fått, og som et resultat av dette vil vi oppdatere avtalen så fort som mulig for å gjøre dette poenget klinkende klart." - Microsoft.

Nettleseren Internet Explorer er naturligvis i stand til å sanke inn mye informasjon om en bruker. Nå blir standardvalget at nettleseren ikke henter inn slik info, og at brukerne som ønsker det heller må aktivere det selv.

annonse

Les også: Derfor er Microsoft nødt til å gamble med Windows 8

Les også
– Windows 8 er kritisk for Microsofts fremtid
Les også
Slik har Windows utviklet seg gjennom tidene
Les også
Toppsjefen: – Microsoft skal skifte retning
annonse

Les også