Til hovedinnhold

Google og Apple kjemper om Kodak-patenter

Kodak håper salg av patenter kan redde selskapet.

Kriserammede Kodak forsøker nå å auksjonere bort selskapets patenter, og håper auksjonen kan bringe inn nok penger til å redde selskapet.

Kodak har mottatt bud fra to investorgrupper som representerer henholdsvis Apple og Google, ifølge kilder Wall Street Journal har snakket med. Budene på de tilsammen 1.100 patentene var på 150 og 250 millioner dollar.

Kodak mener patentene er verdt 2,6 milliarder dollar (rundt 15,6 milliarder kroner), og dermed er budene fra Apple og Google milevis unna det det kriserammede kameraselskapet hadde håpet på å få inn. Budene kan imidlertid komme til å øke raskt hvis Apple og Google bestemmer seg for å forsøke å holde patentene unna konkurrenten.

Trenger mye mer

Skal Kodak ha håp om å få inn nok penger til å stable selskapet på beina igjen etter at de har betalt kreditorene, trenger de langt mer enn 250 millioner dollar. Eksperter Wall Street Journal har snakket med tror imidlertid budene til slutt kan ende på 600-700 millioner dollar.

Patentene berører ikke kjernefunksjoner i mobiltelefoner, men mange av dem berører teknologi som har å gjøre med behandling av bilder på kameraer, smarttelefoner og nettbrett. Andre patenter omhandler lagring og analysering av bilder.

Les også: Apple fikk godkjent drømmepatent

(Kilde: Wall Street Journal)

Mer om
annonse