Tek.no

Nyhet

Netflix skal filme jordkloden i 4K

Kritikerroste «Planet Earth» får en oppfølger.

BBC
16 Apr 2015 15:46

Er det én dokumentarserie om jordkloden som du bare se, så er det «Planet Earth» fra 2006. Her blir du tatt med på en eventyrlig reise til noen av verdens mest spennende og ukjente hjørner, og historien er mesterlig fortalt av ingen ringere enn den legendariske David Attenborough.

Nå melder Netflix i en pressemelding at de skal lage en oppfølger til Planet Earth, som får navnet «Our Planet». (Den norske tittelen på den første filmen var komisk nok «Planeten vår»).

Den nye serien skal filmes i 4K-oppløsning, noe som vil gi en helt spektakulær bildekvalitet på opptakene.

Kommer først om fire år ...

Foto: naturepl.com / Ole Jorgen Lioden / WWF

Filmingen skal starte nå, og pågå de neste fire årene. Det stemmer; Netflix-debuten til Our Planet skjer faktisk ikke før i 2019! Så det er bare å smøre seg med tålmodighet.

Men kanskje vil det være verdt ventetiden:

– Our Planet kommer til å heve terskelen for naturhistoriske landemerker. Vi skal avsløre de mest storslåtte naturlige severdighetene i verden, og vise dem på en måte de aldri har blitt vist tidligere, sier sjefsprodusent Alastair Fothergill i Silverback Films i pressemeldingen.

Samme produsent har foruten Planet Earth også laget dokumentarer som Frozen Planet, Blue Planet, Bears, African Cats og Chimpanzee. Sammen med Netflix og WWF (Worldwide Fund for Nature) skal de altså lage Our Planet.

Ingen Attenborough?

Den nå 88 år gamle Sir David Attenborough er for øvrig ikke nevnt med et ord i pressemeldingen fra Netflix. Derfor er det lite trolig at han vil spille noen stor rolle i den kommende Our Planet-serien. Fortelleren stiller imidlertid sporadisk opp til intervjuer og mindre oppdrag, så kanskje vil han ha en liten finger med i spillet?

For øvrig har skuespillere som Sigourney Weaver, Morgan Freeman, Alec Baldwin og Samuel L. Jackson hatt fortellerstemmen i de amerikanske utgavene av flere kjente naturdokumentarer. Dermed er det nok ikke helt utenkelig at en av dem blir spurt om å ta opp arven etter Attenborough i Our Planet.

Ser du Netflix på PS4 eller iPad?
Slik får du «amerikansk Netflix» på alle dingsene dine »

(Kilder: Netflix, IMDb.com)

annonse

Les også