Nyhet

Derfor angrep hackere PlayStation Network og Xbox Live i julen

Hackerne som satte tjenestene ut av spill har nå forklart hvorfor de gjorde det.

Denne julen måtte mange spillere verden over finne seg i et aldri så lite skår i gleden etter å ha åpnet julegavene sine. Som blant andre The Next Web meldte gikk hackere til angrep på tjenestene Xbox Live og PlayStation Network første juledag, noe som førte til at et stort antall spillere ikke har klart å logge seg på de respektive tjenestene. Det dreier seg trolig om et DDoS-angrep.

Problemet bekreftes på Twitter av Xbox Support og Ask PlayStation. Flere medier melder at Xbox Live langt på vei fungerer som normalt igjen i skrivende stund, mens PlayStation Network fremdeles skal være nede.

Hackergruppen «Lizard Squad», som satte PlayStation Store ut av spill tidligere denne måneden, har påtatt seg ansvaret for angrepet. I en heller overraskende vending har hackergruppen nå uttalt seg åpent om det nylige angrepet mot Xbox Live og PlayStation Network, og forklart hva som var motivasjonen.

Gjorde det først «for moro skyld»

Det er nettstedet WinBeta som skal ha vært i dialog med gruppen. Nettstedet har benyttet seg av flere ulike metoder for å verifisere at det faktisk er representanter fra Lizard Squad de har snakket med, og intervjuet foregikk via en kryptert forbindelse.

Ifølge WinBeta fortalte hackerne at det omfattende og lammende angrepet i utgangspunktet ble planlagt kun «for moro skyld». Tidspunktet, første juledag, ble valgt for å forårsake mest mulig irritasjon for flest mulig brukere. Hackerne fortalte imidlertid at de også har andre og langt mer «edle» motiver.

Den viktigste årsaken til angrepet skal nemlig ha vært å sette sikkerhetsproblematikken på dagsorden for alvor, noe de altså mente de best ville oppnå ved å forårsake en så stor klagestorm fra brukerne som mulig. Hackerne fortalte at de ønsker å tvinge selskapene til å oppgradere sikkerhetsløsningene sine med angrepet sitt.

Microsofts nettverk enklest å angripe

Lizard Squad fortalte videre at det var Microsoft som var det desidert enkleste byttet, da selskapet hadde tilnærmet ingen beskyttelse, ifølge gruppen. Sony på side skal ha oppgradert sin sikkerhet med et nytt system som WinBeta valgte å ikke gå i detalj om. Dette gjorde at hackerne brukte lenger tid på å omgå Sonys sikkerhetsteknologi, men ble altså tydeligvis ikke nevneverdig forhindret likevel.

Lizard Squad fortalte også at de er i stand til å forvolde skade av vesentlig mer alvorlig art. Ifølge gruppen har de blant annet mulighet til å ta ned hele det store aksjemarkedet NASDAQ dersom de hadde ønsket å skade økonomien, men uttalte at de ikke hadde intensjoner om å forårsake så store ødeleggelser.

Når det gjelder å avdekke sikkerhetssvakheter sa gruppen at de kommer til å fortsette med tilsvarende angrep helt til aktørene lærer av sine feil og mangler, noe som altså kan tolkes dithen at vi kan vente flere tilkoblingsproblemer hos ulike tjenester i fremtiden.

Det store angrepet mot Sonys filmavdeling nylig gjorde at de stanset visningen av filmen The Interview: Nå er filmen blitt lovlig tilgjengelig på nettet »

(Via BGR)

Les også
18-åring arrestert for angrepet på PlayStation og Xbox i julen
Les også
Nå truer de beryktede Sony-hackerne andre selskaper
Les også
Hackere har lekket tusenvis av passord og kredittkortnumre fra en rekke Internett-tjenester
Les også
PlayStation Network-hackerne har nå angrepet Tor-tjenesten
Les også
Nå blir det enklere å bruke PlayStation som mediesenter
Les også
Hackere angrep PlayStation Store
annonse