Tek.no

Nyhet

Denne tøffe smart-treningssykkelen er norsk

Forvandler stua til en virtuell sykkelbane.

YouTube
8 Jan 2015 18:00

Forbrukerelektronikkmessen CES 2015 er i full gang i Las Vegas, og der er det mange som kjemper om oppmerksomhet fra pressen. Via spillnettstedet Kotaku fikk vi nyss om at det også er nordmenn blant utstillerne – attpåtil med et produkt som virker rimelig kult:

The ebove B/01 er nemlig en smart-ergometersykkel som kan brukes sammen med virtual reality-brillene Oculus Rift. Hvis du ikke har slike briller, kan du feste et nettbrett til styret for å sykle en rute på skjermen. Treningssykkelen deres simulerer ordentlig sykling, ved at den tipper frem og tilbake, og du kan svinge ved å lene deg til siden. Bakkemotstand vil du også få.

Sykle om kapp med andre

Kotaku ser for seg at du kanskje vil kunne bruke sykkelen til å spille populære sykkelspill, som Dave Mirra Freestyle BMX, Excite Bike eller Crazy Taxi.

Uansett virker det som utviklerne allerede har laget flere tilpassede baner hvor du kan sykle om kapp med andre brukere –uten å forlate stua.

Se hvordan The ebove B/01 fungerer i denne videoen:

Selskapet bak nyvinningen heter Activetainment. Utfra nettsiden deres virker det som de har flere produkter på gang som skal kombinere trening og underholdning.

Fikk inn over fire ganger innsamlingsmålet sitt på Kickstarter:
Syklister kaster penger etter denne smarte dingsen »

(Kilder: YouTube, Activetainment, Kotaku)

annonse

Les også