Til hovedinnhold

Nå stuper Bitcoin-verdien

Trøbbel i Kina fører til kraftig nedgang for den digitale valutaen.

123dartist/Shutterstock

Den digitale valutaen Bitcoin blir stadig mer populær og har den siste tiden gjort flere store byks oppover i verdi på kort tid. I november kunne vi melde om en verdistigning på 24 prosent over natten, og noen dager senere var verdien nesten det dobbelte av dette igjen.

At Bitcoin-valutaen er svært ustabil og følsom for hendelser rundt omkring i verden har vi imidlertid nå fått et nytt og meget godt eksempel på.

Kina på hugget

Som avisene New York Times og Wall Street Journal melder har verdien på de digitale pengene nå falt kraftig som følge av at Kinas største Bitcoin-børs BTC China ikke lenger kan akseptere innskudd i den kinesiske valuaten renminbi.

Det betyr med andre ord at det heretter blir umulig for kunder å kjøpe Bitcoin på denne børsen, selv om det fremdeles vil bli mulig å både sette inn og ta ut Bitcoin.

Ifølge BTC China skal bakgrunnen være at den kinesiske sentralbanken beordret flere av de store betalingsselskapene i landet til å avslutte sitt samarbeid med børsene.

Kraftig verdifall

Kinesiske Bitcoin-investorer, som har vært en viktig drivkraft bak valutaens verdistigning, bruker primært disse børsene til å handle valutaen. Dermed har tiltaket naturligvis store konsekvenser for verdien, som falt med hele 40 prosent fra tirsdag til onsdag.

I forhold til i slutten av november, da verdien per Bitcoin lå på over 1000 dollar, har verdien sunket med nesten 50 prosent og ligger i skrivende stund på rundt 540 dollar.

Det nye fremstøtet kommer bare to uker etter at den kinesiske sentralbanken og et antall andre statlige byråer forbød finansinstitusjoner i landet mot å benytte den digitale valutaen, som vårt søsternettsted Teknofil rapporterte.

Bitcoin-valuatens fremtid er vrien å spå: Her er ekspertenes mening »

(Kilder: New York Times, Wall Street Journal)

Mer om
annonse