Tek.no

Nyhet

Her er smart-hjelmen for deg som skal i slalåmbakken

Proppet med nyttige funksjoner.

Forcite
23 Jan 2015 12:50

Om du er en av de som synes det er teit å bruke hjelm, så kan kanskje den kommende smart-hjelmen få deg til å forandre mening. For den kommende hjelmen Forcite Alpine har såpass mange funksjoner at selve hovedformålet nesten blir glemt.

Integrert tåkelys

Blant annet er hjelmen midt i blinken for deg som ønsker å forevige turen i slalåmbakken, da den har et integrert frontkamera som fanger film i 1080p-oppløsning. Dersom det er mørkt eller tåkete skrur du bare på de integrerte OLED-tåkelysene, samtidig som du bruker den vindresistente mikrofonen for å ta opp lyd.

Alpine-hjelmen blir enda smartere dersom du parrer den med en smarttelefon. 3D-høyttalere er integrert, og du kan svare på innkommende anrop uten å bruke telefonen. Selvfølgelig kan du også strømme musikk til hjelmen via Bluetooth.

Også verdt å nevne er at smart-hjelmen har et innebygget trådløst nettverkskort som lar deg koble til Wi-Fi-nettverk. Akkurat hva kan man bruke dette til er kanskje ikke helt klart, men da forblir kanskje hjelmen på hodet også under afterski-et.

Til sist så må vi også nevne at hjelmen har et par meget gode sikkerhetsmessige aspekter. Skulle du være så uheldig å slå deg kraftig, vil hjelmen automatisk sende ut et nødsignal med GPS-koordinater til din lokasjon. Hjelmen har også sensorer som måler hastighet, høyde og distanse du har kjørt.

Prisen? Det vet man ikke enda, da hjelmen har lansering senere dette året. Men at den ikke blir å koste litt – det er det nok ingen tvil om.

Stadig flere "smarte" produkter slippes:
Nå har smart-fotballen kommet til Norge »

(Kilde: Pocket-lint)

annonse

Les også