Til hovedinnhold

Nå skal mobilprisene opp

Tele2 varsler at de ikke vil presse prisene mer.

Istockphoto/Hocus-focus

Mats Granryd er sjef for Tele2 internasjonalt. Nå varsler han at norske mobilkunder må belage seg på høyere priser.

Tele2 har lenge vært utfordreren som har presset prisene i det norske mobilmarkedet. Nå varsler Granryd at den tiden er slutt, skriver vårt søsternettsted Inside Telecom.

– Jeg vil at vi som industri forsøker å løfte prisnivået for data. Det er viktig for oss at vi ikke trykkes ned og reduseres til en råvare, sa Granryd til de fremmøtte på Post- og teletilsynets PT-Forum i Lillesand.

Nå vil Granryd ha fokus over på kvalitet, og på utfordrerrollen. Bare å være billig vil ikke lenger være nok i kampen om kundene, mener han.

Vil tjene mer per kunde

Både NetCom og Telenor ser også pakkeabonnementer og økt dataforbruk som et middel til å få mobilkundene til å legge igjen mer penger hos mobilselskapene.

– Om ikke prisene per megabyte blir høyere, vil vi tjene mer per kunde ettersom databruken øker og gjennom salg av andre tjenester, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor til Inside Telecom.

Telenor droppet nylig flere av sine billigste abonnementer. Berit Svendsen har tidligere gitt uttrykk for at prisene bør opp, også i bedriftsmarkedet.

– Vi må jobbe med å få bedriftene opptatt av andre kriterier enn bare pris, sa Svendsen til Mobilen.no etter Telenors siste resultatpresentasjon i mai.

Les mer: Vil ha opp prisene i bedriftsmarkedet

Kilde: Inside Telecom

annonse