Nyhet

Nå skal mobilprisene opp

Tele2 varsler at de ikke vil presse prisene mer.

Mats Granryd er sjef for Tele2 internasjonalt. Nå varsler han at norske mobilkunder må belage seg på høyere priser.

Tele2 har lenge vært utfordreren som har presset prisene i det norske mobilmarkedet. Nå varsler Granryd at den tiden er slutt, skriver vårt søsternettsted Inside Telecom.

– Jeg vil at vi som industri forsøker å løfte prisnivået for data. Det er viktig for oss at vi ikke trykkes ned og reduseres til en råvare, sa Granryd til de fremmøtte på Post- og teletilsynets PT-Forum i Lillesand.

Nå vil Granryd ha fokus over på kvalitet, og på utfordrerrollen. Bare å være billig vil ikke lenger være nok i kampen om kundene, mener han.

Vil tjene mer per kunde

Både NetCom og Telenor ser også pakkeabonnementer og økt dataforbruk som et middel til å få mobilkundene til å legge igjen mer penger hos mobilselskapene.

– Om ikke prisene per megabyte blir høyere, vil vi tjene mer per kunde ettersom databruken øker og gjennom salg av andre tjenester, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor til Inside Telecom.

Telenor droppet nylig flere av sine billigste abonnementer. Berit Svendsen har tidligere gitt uttrykk for at prisene bør opp, også i bedriftsmarkedet.

– Vi må jobbe med å få bedriftene opptatt av andre kriterier enn bare pris, sa Svendsen til Mobilen.no etter Telenors siste resultatpresentasjon i mai.

Les mer: Vil ha opp prisene i bedriftsmarkedet

Kilde: Inside Telecom

Les også
Apple blir neppe alene: Prisene på elektronikk vil øke i år
Les også
Frykter høyere mobilpriser
Les også
– Norske mobilkunder har spart milliarder på Tele2-nettet
Les også
Vil ha opp prisen på bedriftsabonnement
Les også
Telenor tilbyr sluttpakker til samtlige ansatte i Norge
Les også
Tele2 tapte 4G-auksjonen
Les også
Data-eksplosjonen fortsetter
annonse