Til hovedinnhold

Disse eggene sender lyd til alle kanter

Samsung viser frem sine nyeste kreasjoner.

Rolf B. Wegner, Tek.no

Tek.no/Las Vegas: Samsung har satset mye penger på flere ulike utviklingsavdelinger, blant annet et nytt lydlaboratorium i California. De første resultatene herfra har nå dukket opp på CES. Samsung har til nå ikke vært veldig store på lyd, men det har de absolutt planer om å gjøre noe med.
– Disse høyttalerne sender faktisk lyden i 720 grader, den går ut i absolutt alle retninger. Den er bygget på en veldig spesiell måte, med reflektorer og elementer som sender lyden rundt i rommet, forteller Samsungs Knut-Eirik Rørnes.
På spørsmål om dette ikke vil virke uheldig på lyden, med tanke på at lyden vil reflekteres overalt i rommet og nå øret ditt med ulik forsinkelse svarer han dog ganske diplomatisk.

Høyttalerne kan også henges i taket.Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

– Jeg har ikke hørt om at dette skal være et problem, og jeg er ganske sikker på at de har funnet på en smart løsning her.

Hvorvidt det stemmer eller ikke vil en fremtidig test absolutt avsløre.

Tre løsninger basert på to modeller

Stativvarianten på WA7500.Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Det kommer to ulike grunnmodeller, nemlig WA7500 og WA6500. Den største modellen kommer både i løsvekt, men også i en pakke med to høyttalere og en egen aktiv basskasse. Det vil også være et eget trebenet metallstativ tilgjengelig for denne modellen, for dem som virkelig vil ha den fremme i lyset.

– Den lille modellen har mulighet for batteridrift også, og da holder den i seks timer. Det burde holde til lengre turer ut på terassen eller tilsvarende, fortsetter Rørnes.

Samsung har stilt ut en rekke forskjellige varianter av høyttalerne, her er det varianter i hvitt, svart, ulike trenyanser og diverse metallvarianter. Enn så lenge er det bare den hvite og svarte som er bekreftet på markedet, men de andre modellene kan tenkes å komme, alt etter hvilke tilbakemeldinger Samsung får på dem.

De eksisterende multiromsproduktene vil fortsette å leve side om side med de nye produktene, og skal vi tro Rørnes rett kommer det også mer fra den kanten i tiden fremover.

Alle variantene kommer på markedet en gang i første halvår, men prisene er ikke klare enda.

Vi har testet Samsungs multiromshøyttalere M5 og M7:
Med disse får du enkelt kjempelyd i hele huset »

Les alle sakene fra CES 2015 her »

annonse