Nyhet

Nordmann skriver musikk til Assassin’s Creed Valhalla

Einar Selvik fra bandet Wardruna skal skrive musikk til det kommende Assassin’s Creed-spillet.

Norske Einar Selvik, kjent fra bandet Wardruna, skal skrive originalmusikk til det kommende storspillet Assassin’s Creed Valhalla. Det melder utgiver Ubisoft i en pressemelding.

Selvik har tidligere blant annet laget musikk til TV-serien Vikings, der han også har hatt en liten rolle foran kameraet.

Selvik forklarer til Tek.no at han har stått bak en god del av musikken «in-game».

– De ønsket musikk med autentiske instrumenter som er involvert i selve spillet. Jeg har skrevet musikk til alle territoriene, og noe av dette har stort fokus på autentisk og minimalistisk, og så er det en god del musikk som blir fullprodusert og mer som man kjenner musikken min i Wardruna, sier han.

60 til 70 spor

Selvik forklarer at han ble kontaktet av Ubisoft for rundt halvannet år siden, og hadde flere møter med dem. Det siste året har han jobbet ganske intenst med dette, og totalt anslår han at det er blitt mellom 60 og 70 spor. Mange av låtene vil ha både en norrøn og en engelsk versjon.

Komponisten sier han er glad for at Ubisoft turte å gå såpass ukommersielt som de har gjort. Deler av musikken i spillet vil være «ganske upolert», som han sier det selv.

Einar Selvik sier Assassin’s Creed Valhalla var en morsom kreativ utfordring.

– Blir man velstående av å komponere for store spill som Assassin’s Creed?

– Velstående blir man kanskje ikke, men fordelen med å være relativt alene om det jeg gjør, er at etterspørselen også blir stor. Jeg får greit betalt, og jobber ikke gratis, for å si det sånn.

Selvik sier han har fått flere forespørsler om å komponere for spill tidligere, og at det noen ganger har handlet om tid og kapasitet, mens andre rett og slett ikke har hatt en realistisk forventning til hva det koster.

– Det er en tidkrevende prosess å lage musikk på den måten jeg gjør. Det er ikke bare orkester på en synth og «drag and drop»-samples. Spill er et spennende format å jobbe med fordi det finnes så mange muligheter til å tenke kreativt på en annen måte, og det er kanskje en av grunnene til at jeg sa ja til Ubisoft selv om det var midt i plateinnspilling og travle tider. Det var en såpass morsom kreativ utfordring at jeg hadde veldig lyst til å gjøre det.

Han skryter også av Ubisoft, og sier de har veldig profesjonelle og fine å samarbeide med.

– Du merker at du kommer inn i et meget velsmurt maskineri. Det kreative teamet jeg har jobbet med der har vært utrolig bra.

Selvik synger for øvrig også i videoen hvor League of Legends offentliggjorde den oppdaterte helten Volibear i helgen som var.

Erfarne AC-komponister

De andre komponistene til spillet vil være danske Jesper Kyd og amerikanske Sarah Schachner, som begge har jobbet med spill i Assassin’s Creed-serien tidligere. Kyd har blant annet komponert for Assassin’s Creed II og Assasin’s Creed Brotherhood, i tillegg til Borderlands 3, State of Decay 2 og Warhammer: Vermintide 2.

Schachner har på sin side stått bak musikken til Assassin’s Creed Origins og har også komponert for Call of Duty: Modern Warfare og Anthem.

Fra før er det kjent at historien i Assassin’s Creed Valhalla vil starte i Norge. I spillet vil du styre den norske vikingen Eivor, som reiser til England med familien sin i tiden da Kong Alfred den store regjerte i Wessex – mellom år 871 og 886.

Spillet skal etter planen slippes til PC, Google Stadia, PlayStation 4/5 og Xbox One/Series X i tide til «holiday 2020», som normalt sett betyr et godt stykke før julehandelen setter inn for fullt.

Du kan se en trailer her:

annonse