Tek.no

Nyhet

Nå kan du også stemme ned innlegg i kommentarfeltet

Denne beskjeden kommer du til å møte i kommentarfeltet fremover. Nå blir det nemlig mulig å stemme ned innlegg, ikke bare opp.
Stein Jarle Olsen
16 Juli 2020 11:12Først publisert 15 Juli 2020 11:53

Kommentarfeltet på Tek.no får nå en ny funksjon, nemlig muligheten til å stemme ned innlegg. Det kommer i tillegg til dagens mulighet for å stemme opp innlegg, og vil være en test før en eventuell utrulling til andre nettsteder i Schibsted-universet.

– Vi jobber kontinuerlig med å legge til rette for best mulig debatt og diskusjon. Vi har sett at kommentarer som kommer tidlig raskt kan få mange stemmer, som igjen gir fremtredende plassering, på bekostning av senere innlegg som dermed får mindre synlighet. Vi ønsker å teste gi leserne flere muligheter til å påvirke prioriteringene i kommentarfeltet, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG.

– Så er det viktig for oss at pil ned ikke skal gjøre debattklimaet dårligere. Vi ønsker ikke at funksjonen skal bli en negativ greie, og derfor vil vi følge nøye med på denne testen, sier Brenne.

Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG.
Naina Helén Jåma, VG

– Balansere reaksjoner

Tek er valgt som test-nettsted for funksjonen fordi Tek har et godt diskusjonsklima basert på kunnskap og tillit mellom brukerne, sier utviklingsredaktøren. Inntil videre endres også sorteringen av innlegg slik at de innleggene med flest oppstemmer vil listes først.

– En innvending kan jo være at kontroversielle synspunkter kan bli «kneblet» av mange minusstemmer. Hva tenker du om det?

– Innlegg som får pil ned vil ikke slettes, så dette handler mer om å gi mulighet til å balansere reaksjoner på innlegg mer enn i dag. Vi ønsker en fri og frisk diskusjon, og testen er ikke vellykket om opplevd knebling er konsekvensen, sier Brenne.

– En tydelig melding

Også Reddit-sjef Steve Huffman snakket om muligheten for å gi minusstemmer til innlegg i et intervju med Vox nylig. Han fremhevet at det i stor grad er det som skiller dem fra Twitter og Facebook.

– Alt vårt innhold har oppstemmer, som er det samme som Twitters hjerter, likes, retweets eller hva enn de er - de positive bekreftelsene du ser på internett. Nedstemmene er veldig viktige fordi jeg tror det er her kulturen defineres. Dette er hvor folk sier «Denne oppførselen eller disse ordene er ikke tillatt her. Jeg bryr meg ikke om hva reglene er. Jeg som en enkeltperson sier nei.»

– Du kan se effekten av dette. På Twitter får alt Donald Trump twitrer 50.000 til 80.000 hjerter eller hva det er. Han tror han er den mest populære mannen i landet, og i en viss utstrekning er han det, men han hadde sannsynligvis også fått en million nedstemmer - og jeg tror det hadde vært en virkelig tydelig melding om at det du sier ikke er velkommen her, sier Huffman til Vox.

Fem stemmer

For å unngå at det blir mulig å «spamme ned» andres innlegg med negative stemmer, vil hver bruker i starten få inntil fem negative og fem positive stemmer om dagen. Dette tallet vil kunne endres i takt med erfaringene i testen.

Som tidligere må du være innlogget både for å kunne kommentere selv og for å kunne stemme på andres innlegg.

Funksjonen rulles ut nå.

Innspill? Reaksjoner? Hør fra deg i kommentarfeltet. Og bruk gjerne opp- og nedstemmer allerede nå.

annonse

Les også