Tek.no

Nyhet

Playstation 5 skal være i rute

Sony avkrefter rykter om forsinkelser.

Omtrent slik ser utviklerversjonen av Playstation 5 ut. Det endelige designet er ikke offentliggjort ennå.
LetsGoDigital
Anders Brattensborg Smedsrud

Sonys neste generasjon konsoll, Playstation 5, ble annonsert allerede i oktober i fjor. Da uttalte selskapet samtidig at de så for seg en lansering «før julen 2020».

Nå rapporterer økonominettstedet Bloomberg at Sony står fast på sine lanseringsplaner. Til nettstedet sier en talsperson at selskapet ikke ser noen betydelige innvirkning på lanseringen mot slutten av året.

Det er godt nytt for alle som gleder seg til å spille på en ny konsoll i juleferien, og kanskje avløse den straks syv år gamle Playstation 4.

Det har i det siste vært spekulert i om utbruddet av Corona-pandemien ville føre til forsinkelser ikke bare for Sonys neste konsoll, men også Xbox Series X, som Microsoft planlegger å avløse dagens Xbox One med på tampen av året.

De nye konsollene er bygget opp med flere relativt like komponenter levert av mange av de samme hovedprodusentene. Man kan dermed gå ut ifra at Microsofts lanseringsplaner også ligger fast. Produksjonen av deler til de nye konsollene foregår på kinesiske og asiatiske fabrikker som var stengt ned en periode tidligere i år på grunn av restriksjoner og virusutbrudd. Disse skal imidlertid være tilbake i mer normal drift nå.

Konkurrenten blir kraftigst

Alle nyheter og detaljer om de nye konsollene Playstation 5 og Xbox Series X kan du finne i vår store konsollguide.

Her kommer det blant annet frem at Playstation 5 ser ut til å tape ytelseskampen mot Xbox Series X, som får en kraftigere prosessor og grafikkløsning. Den skal likevel ikke havne langt bak, og får muligheten til å drive spill i både 4K- og 8K-oppløsning – der førstnevnte oppløsning blir mest aktuell for de fleste spill.

Sony skal også ha utstyrt Playstation 5 med vanvittig rask lagring, og konsollen får et Ultra HD Blu-ray-drev.

Videre skal Playstation 5 være bakoverkompatibel med Playstation 4-spill.

Men som sin konkurrent tyder mye på at den neste Sony-konsollen blir svinedyr, og langt mer kostbar enn dagens Playstation 4 Pro.

Detaljene finner du i oversikten vår:

Les også
Dette vet vi: Playstation 5 vs. Xbox Series X
annonse

Les også