Tek.no

Nyhet

Huawei igjen avslørt for å ha hevdet speilrefleksbilder var tatt med en mobil

Huaweis fotokonkurranse brukte bilder de hevdet var tatt med egne telefoner. Det var de aldeles ikke.
21 Apr 2020 14:52

Huawei promoterte nylig en fotokonkurranse med bilder de hevdet var tatt med Huawei-telefoner. Problemet? Bildene var egentlig hentet fra fototjenesten 500px, tatt av fotografen Su Tie med et Nikon D850-kamera til 35.000 kroner, ikke en mobiltelefon.

Jukset ble først oppdaget av Huapeng Zhao, som sier til South China Morning Post at han syntes bildet så kjent ut og bestemte seg for å sjekke.

Huawei unnskylder seg på mikrobloggtjenesten Weibo, hvor de skriver at bildene var feilmerket på grunn av en feil gjort av en redaktør. Selskapet har siden fjernet tekstlinjen i den originale videoen som hevdet at bildene var tatt med Huawei-telefoner.

Det aktuelle bildet hos bildetjenesten 500px.
Su Tie/500px

Ikke første gang

Det er dessuten langt fra første gang Huawei har blitt tatt for feilaktige påstander om egne mobilkameraer. I 2018 forsøkte de for eksempel å si at en selfie brukt i markedsføring var tatt med Nova 3i-telefonen, noe som raskt ble avslørt som en løgn etter at modellen på bildet publiserte et bilde i sosiale medier som tydelig viste at bildet ikke var en selfie i det hele tatt, men at det var tatt med speilreflekskamera.

Også i forbindelse med lanseringen av P30 Pro i fjor ble Huawei tatt for uregelmessigheter. Etter at Huawei sendte ut noen promobilder for telefonen som åpenbart var ment å fremheve telefonens kameraegenskaper, oppdaget noen at bildene de brukte var tatt av profesjonelle fotografer og enkelt kunne finnes igjen på internett.

Huaweis promoplakater hadde bilder som aldeles ikke var tatt med telefonen selv.
Huawei

Etter at jukset ble påpekt, valgte Huawei for øvrig å legge til en fotnote på plakatene om at bildene kun er kreative eksempler og ment for referanse. I den forbindelse sa Huawei Norges kommunikasjonssjef Anders Bigseth til Tek.no at bildene kun var ment som «kunstneriske hint om nye unike funksjoner i P30-serien».

annonse

Les også