Nyhet

Xiaomi overtar tronen som Europas mestselgende mobilmerke

Xiaomi var Europas største mobilmerke i andre kvartal. Her Mi 11 Ultra.

Xiaomi jekket i andre kvartal Samsung ned fra tronen som leverandøren med størst markedsandel innenfor mobiltelefoner i Europa, ifølge tall fra analysebyrået Strategy Analytics.

De estimerer salget til Xiaomi til 12,7 millioner enheter i Europa i andre kvartal, som ga dem en markedsandel på 25,3 prosent. Samsung leverte 12 millioner enheter i kvartalet, som ga en andel på 24,0 prosent. Deretter fulgte Apple med 9,6 millioner enheter og en andel på 19,2 prosent.

– Ikke klart å utnytte Huaweis fall

Mens Xiaomi har hatt voldsom vekst det siste året, med 67 prosent økte leveranser i andre kvartal i år sammenliknet med samme kvartal i fjor, har Samsungs leveranser gått ned med sju prosent.

– Samsung gjør det bra med nye 5G-modeller i Galaxy A-serien, men møter sterkere konkurranse fra Apple i den dyre enden og kinesiske leverandører i den andre enden, og de har ikke klart å dra fordel av Huaweis fall i Europa, sier Neil Mawston i Strategy Analytics.

Selskapet sier Xiaomi har hatt stor suksess i store land som Russland, Ukraina, Spania og Italia. I motsetning til Samsung har Xiaomi tilsynelatende klart å utnytte Huaweis problemer etter USAs boikott, som blant annet har gjort at de ikke får bruke Google-tjenester som Play Store og Gmail på nye telefoner.

Samsung er imidlertid fortsatt verdens største mobilprodusent i markedsandel.

Mye Apple og Samsung i Norge

Xiaomi har også levert noen solide telefoner i det siste, med toppmodellen Mi 11 Ultra som det foreløpige høydepunktet. Der delte vi ut en solid anbefalt-heder og 8,5 av 10 poeng i vår test i juni. Telefonen fikk skryt for et meget godt kamera og en ekstra skjerm på baksiden som faktisk er nyttig, blant annet.

Vi har også pleid å være meget positivt innstilte til Xiaomis billigtelefoner, selv om Mi A3 var en nedtur etter den fabelaktige Mi A2.

I Norge er det i hovedsak Samsung og iPhone som gjelder, skal vi tro halvårstallene som Telia meldte om i starten av juli. Alle de ti øverste plassene på salgslistene tilhørte Apple- og Samsung-telefoner, med iPhone 12 Pro Max helt på toppen. Telia fører imidlertid ikke Xiaomi.

annonse