Tek.no

Nyhet

Så mange brett tåler Samsungs brettbare mobil

Samsung lovet 200.000 brett i markedsføringen sin, men stemmer det?

7 Okt 2019 09:58

Etter lange forsinkelser og mye omtale er Samsung Galaxy Fold endelig på vei til norske butikker.

Den helt unike mobilen har en diger skjerm på hele 7,3 tommer, som kan brettes sammen for å gjøre hele enheten litt mer lommevennlig. Med en såpass unik formfaktor, og helt ny teknologi knyttet til både hengslene, skjermen og konstruksjon, har selskapet måtte teste mobilen på nye måter.

Blant annet gjennomførte de brettetester i forkant av lanseringen, og mente mobilen ville tåle 200.000 brett, eller 100 brett hver eneste dag i fem år, før skjermen ble forringet.

Nå har nettstedet Cnet sjekket om påstanden faktisk stemmer, ved å putte mobilen i en spesiallaget «brettemaskin», og telte antall brett før mobilen gikk i stykker. Det var ikke i nærheten av 200.000.

14 timer bretting

Maskinen Cnet brukte var spesiallaget av SquareTrade, og åpnet og lukket mobilen gang på gang i timevis for å sjekke holdbarheten. Etter nesten 14 timer, «bare» 119.380 brett, sa det stopp.

Da mistet mobilen det vanlige «kneppet» da den ble brettet sammen, og halvparten av skjermen sluttet også å fungere.

Testmetodikken har fått kritikk

Dette er naturligvis betydelig lavere enn de 200.000 brettene Samsung har lovet, men flere kritikere har allerede påpekt at brettemaskinen ikke nødvendigvis simulerer nøyaktig nok hvordan de fleste av oss hadde brettet mobilen.

I videoen ser det ut som de smeller den igjen ganske hardt og brutalt, noe som kanskje ikke ville skjedd i praksis. Det kan også hende at hyppigheten av brettingen vil ha noe å si, og at resultatene ville blitt annerledes hvis man hadde latt mobilen «hvile» litt mellom brettene.

Test kommer

Vi har foreløpig bare fått prøvd Samsung Galaxy Fold i korte øyeblikk i to ulike situasjoner, men så fort vi får klørne våre i et testeksempler vil vi komme tilbake til hvordan konstruksjonen oppleves i mer detalj. Men vi kan nok allerede nå skuffe de som tror vi kommer til å brette den 200.000 ganger.

annonse

Les også