Tek.no

Nyhet

OnePlus fjerner omstridt «røntgenmodus»

OnePlus 8 Pros Photochrom-modus er i stand til å se «gjennom» enkelte materialer.
Unbox Therapy/skjermdump fra YouTube/montasje
19 Mai 2020 12:45

OnePlus melder at de midlertidig vil deaktivere Photochrom-modusen på sin toppmodell 8 Pro, etter at det forrige uke ble påpekt at den var i stand til å se gjennom tynne plastmateriale og til og med noen tekstiler.

Photochrom-modusen benytter et infrarødt kamera på baksiden av telefonen til å «se» gjennom materialene. Det er altså ikke snakk om vanlig røntgenstråler, men infrarødt lys.

Fjernes midlertidig

Hovedformålet med modusen er å gi spesielle effekter på bildene du tar, som for eksempel bilder hvor alle trærne er hvite i stedet for grønne, men den kan altså også brukes til å se gjennom enkelte overflater.

I en melding på det kinesiske Weibo-forumet skriver OnePlus at de setter personvernet først, og at de derfor vil fjerne funksjonen i en programvareoppdatering i løpet av en uke.

De skriver dog at det er midlertidig, så sannsynligvis kommer de til å prøve å bevare originalfunksjonen samtidig som de fjerner muligheten til å se gjennom plast og klær.

OnePlus 8 Pro.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sier unnskyld

Vi prøvde selv ut dette forrige uke og kan bekrefte at det fungerer, men noterte også at det krever store mengder lys for å fungere. Det fungerer dessuten utelukkende med svarte objekter.

Selskapet påpeker også at det verserer mange feilaktige beskrivelser på Weibo av hva Photochrom-modusen kan gjøre, og at de kommer til å ta affære overfor dem som sprer falske påstander. De beklager også overfor brukerne og lover å bedrive grundigere testing i fremtiden.

I vår test av OnePlus 8 Pro konkluderte vi for øvrig med at den er den eneste toppmodellen som holder alt det den lover, men at OnePlus også har gått vekk fra sitt tidligere lavprisfokus og nå konkurrerer i samme prisklasse som toppmodellene til Apple, Samsung og Huawei.

annonse

Les også