Til hovedinnhold

Sjekk Itunes-kontoen din!

Ifølge nettstedet thenextweb.com skal et ukjent antall Itunes-kontoer ha blitt hacket den siste tiden.

I løpet av helgen skal uautorisert bruk på mellom 100 og 1400 dollar på Itunes ha blitt rapportert av flere brukere på det sosiale nettverket Twitter.

Måten dette foregår på er typisk ved at svindleren har startet lavt. Et par rimelige applikasjoner mellom 1 og 3 dollar har blitt kjøpt, før en kjempedyr applikasjon til over 90 dollar har havnet i handlekurven.

En gratisapplikasjon ved navn World War skal også ha vært involvert, ved at man først laster ned applikasjonen, for så å kjøpe poeng i spillet.

Samtlige applikasjoner som har blitt brukt i svindelen så langt har stammet fra Asia-baserte utviklere. Ut over geografisk plassering er lite kjent angående disse utviklerne. Thenextweb spekulerer i om dette kan ha sammenheng med en oppfattet immunitet mot amerikansk lovverk.

Dette har i utgangspunktet pågått i stor stil de siste fire ukene, men i en eller annen form har liknende aktivitet pågått på App Store siden 2009.

Apples respons så langt har vært å be brukere bytte passord, samtidig som utvikleren som startet gildet har blitt kastet ut av App Store. Det skal likevel fortsatt være flere svindlere igjen på App Store.

Har du opplevd å bli svindlet på App Store? Bruk kommentarfeltet under.

(Kilde: thenextweb.com)

annonse