Til hovedinnhold

RHEL 5.4 med både KVM og Xen

Red Hat Enterprise Linux 5.4 inkluderer for første gang KVM-hypervisoren, som etter hvert vil overta for Xen som foretrukken virtualiseringsmotor hos Red Hat.

Akkurat nå må Red Hat fortsatt støtte begge, siden selskapet tok inn Xen i RHEL 5 tilbake i 2007. Siden livssyklus på RHEL er circa 10 år vil det ta lang tid for Red Hat å bytte ut Xen fullstendig.

Det er Qumranet som står bak KVM og Red Hat har vært nesten litt overraskende rask med å integrere motoren i RHEL siden oppkjøpet ble gjennomført for omlag ett år siden.

Enkelte vil nok stille spørsmålhet til modenheten til KVM såpass tidlig, men Red Hat argumenterer for 40 prosent høyere nettverksytelse enn tilsvarende Xen-oppsett.

En annen fordel med KVM er at den faktisk ligger med som en del av Linux-kjernen, noe som gjør sertifiseringsarbeidet litt enklere.

Den største ulempen med KVM i RHEL er at det foreløpig ikke finnes noe godt grafisk administrasjonsverktøy, men dette kommer trolig etter hvert og bør definitivt falle på plass når RHEL6 lanseres.

På Red Hat Summit 2009 benyttet Red Hat-toppsjefen også sin tid til å gi offisiell kritikk til Oracles foretningsmodell og påpeke dårlig fleksibilitet for kundene. Han poengterte også at en rekke ledende IT-selskaper som Facebook, Google, Twitter, m.fl. ikke hadde eksistert dersom det ikke hadde vært for open source.

(Kilde: Internetnews, Infoworld)

Les også
RHEL 6 i beta
Les også
Novell får bedre sertifiseringer
Les også
Økende interesse for KVM
Les også
Red Hat fornyer seg
Les også
Dette skjedde med Red Hat Exchange
Les også
Oracle snuser på Citrix?
Les også
Red Hat-verktøy kun for Windows?
Les også
Red Hat tilbyr KVM-administrasjonsverktøy
Les også
Vil lage Xen Infrastructure
Les også
CentOS-konflikt løst?
Les også
Opprør i CentOS
Les også
Tre nye VMware-verktøy
Les også
Citrix viser gratis Hyper-V
Les også
Viktig virtualiseringslansering hos Red Hat
Les også
Samarbeider om Xen-virtualisering
Les også
Red Hat oppgraderes
annonse