Til hovedinnhold

Everio-serien utvides

JVC Everio GZ-HD40 har like stor harddisk som Sony SR12. Likheten er slående.

Forrige uke lanserte JVC tre nye videokameraer i sin Everio-serie med videokameraer. De tre går under navnene GZ-HD10, GZ-HD30 og GZ-HD40. Veiledende priser på ligger på henholdsvis 7999kr, 9499kr og 11999kr.

Ikke akkurat de rimeligste kameraene på markedet, men det er nok heller ikke meningen.

Alle tre er basert på harddisk-opptak, og HD30 og HD40 har en tvist i forhold til konkurrentene. De kan nemlig lagre i både AVCHD og MPEG2. Med sistnevnte format blir kompatibiliteten med dagens redigeringssystemer noe bedre, samtidig som man er "rustet" for framtiden med et mer kompakt format i AVCHD.

Den rimeligste av de tre, HD10, lagrer i oppløsningen 1440x1080, mens de to andre lagrer i såkalt Full-HD; 1920x1080. Tar vi med komprimeringen betyr det at du på HD10 mer eller mindre får HDV-formatet på en harddisk.

Videre har alle tre HDMI-utgang som viser 1080p, noe som i seg selv er en fin ting, men det faller litt i gjennom når videoen på disken uansett ikke er progressiv.

Ny bildebrikke med interpoleringsteknologi er plass, og det samme er en ny prosessor som visstnok skal få fart på sakene. Oppstartstid er oppgitt til 0,6 sekunder og det skal visstnok gå mange ganger raskere fra du trykker "rec" til opptaket faktisk starter. Det hele høres unektelig bra ut - her er en kort oversikt for de nyfikne:

GZ-HD10GZ-HD30GZ-HD40
40 GB80 GB120 GB
1440x10801920x10801920x1080

Det er verdt å nevne at HD30 er mindre enn de to andre modellene og skal ifølge JVC være det minste videokameraet med 1,8" harddisk per dags dato. Nøyaktige dimensjoner er imidlertid ikke kjent i skrivende stund.

SD-kamera på SD-kort

I all stillhet har JVC tidligere i år lansert et annet kamera i Everio-serien. Everio GZ-MS100 baserer seg ene og alene på SD-kort og er i så måte deres første i segmentet, selv om JVC ikke akkurat er fremmed for minnekortbaserte-kameraer.

Videokameraet tar opp i SD-kvalitet med MPEG2-komprimering. Det lille lagringsmediet gjør at kameraet med sine 270 gram blir relativt lite og hendig. Prisen er heller ikke spesielt høy. Den ligger veiledende på 3299kr.

Det morsomme med denne modellen er at du visstnok skal kunne laste opp klippene dine direkte til Youtube fra kameraet. Riktignok må du nok koble deg til en PC og ha gjort noen innstillinger der på forhånd, men derfra skal det gå rett opp.

Vi lurer litt på hvor mange av våre lesere som faktisk ønsker å laste opp filmene sine direkte til youtube fra videokameraet, men nå har de i hvert fall muligheten.

De tre HD-modellene ventes i butikkene i september, mens det rimeligere SD-kameraet tar turen til butikkhyllene allerede neste måned.

annonse