Til hovedinnhold

Få gratis ringetoner og bakgrunnsbilder

Bilder er en av de enkleste måtene å gjøre mobilen personlig på.

Har du noen gang betalt 25 kroner for en ringetone eller bakgrunnsbilde til mobilen din? Det er en fullstendig unødvendig utgiftspost for noe som i utgangspunktet kan være gratis. I denne guiden viser vi deg hvordan du får nye ringetoner på mobilen uten å betale.

Dersom du kobler mobilen din til PC-en, kan du overføre både bilder og ringetoner. Det finnes tre enkle måter for å koble sammen mobilen og PC-en: USB-kabel, Bluetooth eller minnekort.

Les guide for hvordan du overfører filer »

Du kan vanligvis sette en sang som ringetone rett fra musikkspilleren.

Ringetoner

Den aller enkleste måten å bruke en av sangene på PC-en som ringetone, er rett og slett bare å kopiere mp3-filen med sangen inn på telefonen og deretter velge å bruke den som ringetone.

Dersom du bare vil bruke for eksempel ringetonens refreng, må du klippe ut dette på PC-en din før du overfører sangen til mobilen.

For å gjøre dette trenger du et lydredigeringsprogram. Audacity er et enkelt og greit program du kan bruke til å gjøre dette. Programmet finnes både for PC-er med Windows, Linux eller OS X.

Når du har installert programmet, er det bare å åpne musikkfilen, klippe vekk det du ikke vil ha med, og lagre som mp3. Deretter kopierer du enkelt og greit den nye filen til mobilen.

Du kan også bruke mobilens stemmeopptak for å lage din egen ringetone.

Bakgrunnsbilder

Den aller enkleste metoden til å skaffe seg et bakgrunnsbilde til mobiltelefonen er å ta bildet selv med det innebygde kameraet.

Du kan også bruker bilder du har på PC-en eller bilder du finner på internett. Slike bilder er bare å overføre rett på mobilen din, og velge å bruke det som bakgrunnsbilde.

Det kan tenkes at du må endre størrelsen på bildet, slik at det passer til mobilskjermen din, eller klippe ut deler av bildet.

Dersom bildet er feil størrelse kan du nemlig få hvite kanter på skjermen eller bildet kan bli trykt sammen.

Hvis du er usikker på hvilken bildestørrelse du skal bruke på bakgrunnsbildet du lager, er det enkelt å finne ut av dette. Du kan for eksempel kopiere et av bakrunnsbildene som ligger på mobilen over på PC-en. Deretter åpner du bildet i et bilderedigeringsprogram. Da vet du hvilken størrelse du har å forholde deg til.

Har du Windows kan du laste ned bilderedigeringsprogrammet Gimp gratis, dersom du ikke har for eksempel Adobe Photoshop eller et annet tilsvarende program. Hvis du har OS X, kan du bruke Iphoto til å beskjære og endre størrelse, mens i Linux kan du bruke Gimp som vanligvis er forhåndsinstallert

Tips: Det kan være en god idé å bruke et bakgrunnsbilde med så jevne farger som mulig slik at det ikke føles rotete.

Ikke la deg lure

Det er ingen vits å la ringetonehaiene blakke deg for ringetoner og bakgrunnsbilder du kan få helt gratis og lovlig.

En vanlig prosedyre for de som selger ringetoner, er dessuten å påtvinge deg et svindyrt abonnement når du bestiller en ny ringetone eller et nytt bakgrunnsbilde. Dette opplyses nemlig med knøttliten skrift rett ved siden av engangsprisen som står med stor skrift og tilfeldigvis er det eneste du registrerer.

Les kommentar om ringetonehaienes fremgangsmåter »

(Kilder: Engadget)

annonse