Til hovedinnhold

BenQ satser på bærbart internett

Skjermen er skarp og tydelig.

BenQ skifter fokuset vekk fra mobiltelefoner og vil heller satse på bærbare internett-enheter, altså bærbare lomme-pcer laget spesielt med tanke på internettbruk.

Ryktene sier at BenQ planlegger å lansere sin første internett-enhet (Mobile Internet Device) i Europa senere denne måneden. Den vil kjøre operativsystemet Linux, ha en 800 MHz Intel Atom processor og ha 512 MB RAM. I tillegg vil den ha 4 GB minne på harddisken.

Har Wi-Fi, GPS og 3G

Maskinen kan skilte med en skjerm-oppløsning på 800 x 480 piksler. WVGA-skjermen er på 4,8 tommer, og er en berøringsskjerm. Du kan også veksle mellom å vise vertikalt eller horisontalt bilde. Den kommer med Wi-Fi for trådløst internett, Bluetooth og 3G (HSDPA). Den kan også være endel av trådløse nettverk og du har mulighet for å kjøpe den med GPS-mottaker. Den skal også kunne støtte muntlige instrukser.

Produktet, hvor navnet enda ikke er kjent, skal komme i 4 forskjellige farger: rødt, blått, svart og lilla.

Ifølge kilder skal ikke BenQ slutte med mobiltelefoner, tvert imot planlegger de å lansere sin nye, prisgunstige 3G-telefon E55 iløpet av juli. Det er derimot usikkert om internett-maskinen, eller telefonen kommer til Norge.

(Kilder: digitimes.com, brighthand.com)

annonse