Slik ser Symbian-hæren ut

Den 24. juni i år kom nyheten om at Nokia ville kjøpe ut resten av Symbian-eieren og gjøre operativsystemet åpent. Alt tyder på at dette er et grep for å stå i mot konkurransen fra Googles kommende Linux-plattform Android og andre åpne operativsystemer.

Samtidig som oppkjøpet ble kjent, ble organisasjonen Symbian Foundation stiftet. Allerede fra dag én ble alle de største mobilprodusentene med på laget, i tillegg til en lang liste operatører og andre selskaper i mobilbransjen.

Bare i løpet av de siste dagene har ni nye selskaper sluttet seg til organisasjonen, blant annet Opera Software, UIQ og Sharp. Medlemsantallet er nå oppe i 40 selskaper, som alle har forpliktet seg til å utvikle funksjoner, programvare og annet som skal brukes i den nye Symbian-versjonen.

På medlemslisten finner du alle de største mobilprodusentene, et lass med operatører og programvare- og maskinvareprodusenter. Av de store mobilprodusentene som selger telefoner i Norge er det kun Apple og HTC som står på sidelinjen. Utviklingen av den kommende plattforman starter i begynnelsen av 2009.

(Kilder: Symbian Foundation)

annonse