Til hovedinnhold

Hjemmesideprogram blir bedre

I februar lanserte Google tjenesten Page Creator, som gjør det enkelt å lage hjemmesider. Brukeren trenger ikke å installere noen programmer. Det er bare logger deg på en Google-konto, og lager hjemmesiden direkte i nettleseren. Videre kan hjemmesiden med ett klikk eventuelt publiseres på nettet.

Brukervennlig

Dette er i utgangspunktet et såkalt WYSIWYG-verktøy, som vil si at du trenger ikke å kunnen noen HTML-koder for å lage hjemmesider. De som kan HTML-koding har likevel mulighet til å slå på HTML-visning.

100 MB gratis

Google gir også bort 100 MB lagringsplass for din hjemmeside, og du slipper å ha reklame på hjemmesiden. Adressen til hjemmesiden din blir http://ditt_gmail_brukernavn.googlepages.com.

Du finner Google Page Creator på pages.google.com. Les mer om tjenesten på denne siden. Du må ha Google-konto for å bruke tjenesten. Den krever Internet Explorer 6.0 eller Firefox 1.0 eller nyere. Du må også ha Javascript og informasjonskapsler (cookies) slått på i nettleseren.

Nye funksjoner

Google har nå lagt til tre nye funksjoner til hjemmesidetjenesten:

  • Mulighet for bildebehandling med en rekke effekter.
  • Du kan nå opprette opptil fem ekstra hjemmesider, det vil si utenom din opprinnelige side.
  • Alle hjemmesider blir automatisk justert for visning på mobiltelefoner i tillegg til en visning i en vanlig nettleser.

(Kilde: Google Blog)

annonse