Tek.no

Nyhet

Får HTC GoogleOS?

Marius S Eltervåg
19 Okt 2007 05:00

Det er få mennesker i verden som vet nøyaktig hva Google planlegger på mobilfronten. At søkegiganten brygger på noe stort, er imidlertid de fleste analytikere sikre på.

Det er rundt ett år siden det begynte å versere rykter om en egen Google-produsert mobiltelefon. De siste ukene har ryktene blitt erstattet av spekulasjoner rundt et mobilt operativsystem fra Google.

GoogleOS i HTC-telefoner?

Nylig dukket det opp rykter om at HTC før jul skal sende ut 50 000 mobiltelefoner, som visstnok kjører på en plattform utviklet av Google. Telefonene skal ikke være ment for massemarkedet, men skal være laget for at utviklere skal bli kjent med den nye programvaren. En telefon for allmennheten ventes tidligst i løpet av 2008.

HTC-telefoner i dag leveres nesten utelukkende med Windows Mobile-plattform, så dersom ryktene stemmer er det grunn til å tro at GoogleOS er like avansert, og dermed i stand til å ta opp kampen mot SymbianOS og Windows Mobile.

Basert på både nye og gamle rykter kan man også anta at Googles operativsystem er Linux-basert, blir billig eller gratis for mobilprodusentene å ta i bruk, og kommer til å være skreddersydd opp mot Google-tjenester. Ser man på Googles forretningsmodell generelt er det også sannsynlig at annonsetjenester vil være pakket inn i programvaren.

Det skal understrekes at verken HTC eller Google har uttalt seg om ryktene. Det er imidlertid ikke umulig at det kommer en offisiell uttalelse på Googles neste pressekonferanse, som holdes den 24. oktober.

(Kilder: Mobilemag, Intomobile, Forbes, IFN)

annonse

Les også