Ny trykkskjermmobil med 12 megapiksler

Sony Ericsson har nå lansert det de kaller Entertainment Unlimited, som skal være en integrasjon av kommunikasjon og underholdning. Ifølge selskapet uttrykker dette det de har hatt som mål siden samarbeidet mellom Ericsson og Sony startet i 2001. 

Selskapet lover god integrasjon mellom underholdningsfunksjoner som Cybershot, Walkman og Play Now og andre programmer, så vel som en rekke webapplikasjoner som skal la deg dele innholdet på telefonen din med andre.

Entertainment Unlimited er imidlertid ikke noe nytt operativsystem. Det er faktisk bare S60 i femte versjon, som er samme systemet som du finner i Nokias smarttelefoner med trykkskjerm (som 5800 Xpressmusic og N97). Vi snakker altså om en krysning mellom Nokias menyer og Sony Ericssons underholdningsfunksjoner. 

Hvor mange modifikasjoner Sony Ericsson ellers har gjort i operativsystemet, er ennå ikke kjent.

Nytt underholdningsflaggskip

Det som imidlertid er helt nytt, er Sony Ericssons nye mobil med denne løsningen. Idou er Sony Ericssons nye underholdningsflaggskip, og stiller blant annet med et kamera som knipser i inntil 12,1 megapikslers oppløsning. En Xenon-blits skal sørge for å lyse opp bilder i mørke omgivelser. 

Med så mange megapiksler er det viktig at optikken og bildesensoren også er god, slik at den høye oppløsningen ikke fører til dårligere bilder. Sensoren skal være av typen Exmor 1/2.5 CMOS, som er på størrelse med de minste sensorene du finner i enkle kompaktkameraer.

Skjermen i Idou er hele 3,5 tommer stor, med en oppløsning på 320 x 640 piksler. Dette er samme spesifikasjoner som vi finner i Nokias kommende N97.

I sin pressemelding skriver Sony Ericsson at spesifikasjonene vil variere etter hvor du kjøper telefonen i verden. Det ser imidlertid ut som telefonen både vil ha super-3G, Wi-fi og innebygget GPS. Batterilevetid er foreløpig ukjent. 

Idou skal dukke opp i butikkhyllene i løpet av andre halvdel av 2009. Prisen er så langt ukjent.

(Kilde: pressemelding, blog.se-nse.net)

Les også
Her er Xperia X2
Les også
Sony Ericssons "Idou" er lansert
Les også
Sony Ericsson Idou
Les også
Et lass med bilder av Sony Ericsson Idou
Les også
Sony Ericsson lanserer ny Walkman
Les også
Tynn Cybershot fra Sony Ericsson
Les også
Dropper HTC-samarbeid
annonse