Tek.no

Nyhet

To nettbutikker blir en

Håvard Røste
18 Juni 2007 11:01

Komplett og MPX trenger ingen nærmere presentasjon. De to butikkene er henholdsvis nummer en og to på nettsalg av IT-produkter i Norge. Nå blir de ett og samme selskap.

Selv om selskapene hevder det er snakk om en fusjon, er det liten tvil om at Komplett er den overtagende part. Kompletts aksjonærer vil ha 79 prosent av aksjene i det nye selskapet. Det nye selskapet får 600 ansatte.

Bakgrunnen er et ønske om å stå enda sterkere i kampen mot giganter som Elkjøp og andre utenlandske aktører. Med flere kunder og større volumer, blir innkjøpsbetingelsene bedre og prisene kan senkes. Det handler om å spise eller bli spist, uttaler Komplett-sjef Eric Sandtrø til Dagens it.

Dermed blir konkurransen enda tøffere for butikker som PCutstyr, PS Data, Netshop og de andre nettbutikkene her til lands. Netshop på sin side kjøpte i fjor opp de to nisje-bedriftene Zepto (bærbare PC-er) og Microplex (kabinetter og tilbehør).

Komplett og MPX holder til et steinkast fra hverandre, like ved Torp Flyplass utenfor Sandefjord. Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica er tungt inne i begge selskapene, og eier i dag snaut 30 prosent av aksjene i Komplett.

Din mening
Hva synes du om utviklingen blant de norske nettbutikkene? Er færre og større butikker en helt naturlig utvikling, eller er det en uting som hemmer konkurransen?

(Kilder: Digi, E24, Dagens it)

Les også
Sandefjord fostrer nok en nettbutikk
Les også
Databutikken.com slutter i Norge
Les også
Omstridt nettbutikk fordufter
Les også
Flexi Data legges ned
Les også
Netshop kjøper Microplex og Zepto
Les også
Juss på nett
annonse