Til hovedinnhold

Openoffice.org løsriver seg fra Oracle

Det er selskapet Oracle som har ansvaret for den populære kontorpakken Openoffice.org, det vil si etter at Sun Microsystems tidligere ble kjøpt opp av Oracle.

Nå har en gruppe frivillige utviklere bestemt seg for å løsrive prosjektet fra Oracle, en uavhengig gruppe som kaller seg for The Document Foundation. Gruppen har erklært seg selv for å ha ansvaret for Openoffice.org-samfunnet, som det heter i en pressemelding fra gruppen. De har også lagt ut en betaversjon av en ny kontorpakke, og gitt denne navnet Libreoffice. Både Ubuntu, Red Hat og Novell skal ha planer om å inkludere Libreoffice i sine Linux-distribusjoner.

Hensikten med stuntet skal være å redde prosjektet slik at det skal fortsette å være åpent. Gruppen inviterer andre utviklere til prosjektet. Oracle kan også bli med, dersom selskapet ønsker det. Varemerket Openoffice.org eies fortsatt av Oracle, men The Document Foundation håper at Oracle donerer det til gruppen, og samtidig gir gruppen ansvar for videre utvikling av kontorpakken.

Det er foreløpig ikke kommet noen kommentarer fra Oracle.

(Kilder: Cnet, The Register, The Document Foundation)

annonse