Nyhet

Mobilt frislipp i luften

I dag må man stort sett skru av utstyr med sendere og mottakere under flyturen. Unntaket er dersom man kan skru av selve sender-delen, eksempelvis med flymodus på mobiltelefonen.

Singapore Airlines skal nå åpne opp for bruk av mobitelefon og trådløst nett under flyturen. Det er sammen med selskapet Onair dette skal gjøres mulig. Onair er et samarbeid mellom den europeiske flyprodusenten Airbus og SITA, et selskap som spesialiserer seg på kommunikasjon innen luftfartsbransjen.

I fjor ble det åpnet for bruk av tekstmeldinger ombord på British Airways ruter mellom London og New York. Også her var det Onair som var leverandør av infrastrukturen.

Mobiltilkoblingen vil kreve GSM-telefoner, og vil kunne brukes til å ringe, sende tekstmeldinger eller sjekke e-post. Hvordan dette skal fungere vil imidlertid bli vurdert nærmere i forkant av åpningen, som vil finne sted i løpet av første halvdel av 2011.

- Dette sender et sterkt signal til industrien om at kommunikasjon i luften har modnet, og at disse mulighetene blir svært viktige for selskaper som vil være konkurransedyktige i fremtiden, sier Onair-sjef Ian Dawkins i pressemeldingen.

Singapore Airlines var tidlig ute med internettilgang i noen av flyene allerede i 2005, heter det i pressemeldingen fra flyselskapet.

Disse nye tjenestene vil bli tilgjengelige på lange og mellomlange flyturer, og med modellene A380 og A340-500 fra Airbus i tillegg til Boeings 777-300ER.

(Kilder: digitaljournal.com, Pressemelding)

Les også
Mobile bredbåndsrutere
Les også
Nå kan du sende SMS mens du flyr
Les også
Første lovlige flysamtale er tatt
annonse