Til hovedinnhold

Nå kan du få radio på Nexus One

Svært mange telefoner har i dag innebygget mottaker for FM-radio uten å ha programvaren som skal til for å aktivere den. Google Nexus One er en av disse, og noen offisiell programvare med radiostøtte har ikke kommet ennå. Nå lysner det imidlertid for de som ønsker seg radio i Google-telefonen.

Dagens systembrikker, eller System on Chip som de kalles, inneholder ofte inneholder store mengder funksjonalitet, og det er opp til produsentene hvor mye av denne som skal være aktiv i det ferdige produktet.

I dag fins det et utall ulike uoffisielle programvareversjoner som kan installeres på de mest avanserte telefonene, og skjulte funksjoner, som FM-radio, er blant tingene som gjerne blir aktivert ved å installere en av disse.

Slik alternativ programvare blir gjerne omtalt som ROMs, etter delen av telefonminnet programvaren lagres i. En av de mest populære alternative ROM-ene heter Cyanogen Mod, og i den nyeste utgaven støttes nå FM-radio på Googles Nexus One.

Det dreier seg foreløpig om en såkalt "nightly build". Med andre ord dreier det seg om den aller siste versjonen av programvaren, og den har ikke gått gjennom testing nok til å regnes som ferdig eller stable ennå.

Dermed er det slett ikke sikkert at programvaren er hverken stabil eller helt funksjonsferdig ennå. Modige Nexus One-eiere med radioabstinenser kan nå få sin daglige dose nyheter og musikk via radiobølgene.

(Kilde: androidcentral.com)

annonse